De gemeenten kondigden maandag aan dat Maatwerk niet langer voor hen mag werken. Dat betekent zo goed als zeker het einde van het bedrijf. Maatwerk verleende zorg aan ongeveer 90 cliënten in Enschede, Hengelo en Almelo. Maar volgens burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede verleende het bureau die zorg helemaal niet, of niet voldoende.
Administratie niet op orde
Onderzoek wees uit dat het bureau zorg declareerde die niet werd gegeven, dat het ongekwalificeerd personeel in dienst had, dat de vereiste Verklaring omtrent Gedrag (VOG) er niet van alle personeelsleden was, dat de administratie niet op orde was, dat zich calamiteiten en geweldsincidenten hadden voorgedaan die niet waren geregistreerd en dat er onrechtmatige huurovereenkomsten met cliënten waren gesloten.
'Onzorgvuldig;
Volgens directeur/eigenaar Brian Madho was het onderzoek van de gemeente onzorgvuldig en deugen de conclusies niet. Hij kondigde gisteravond aan dat hij de beslissing aanvecht in een kort geding.
Cliënten
De cliënten van Maatwerk worden ondergebracht bij andere zorgbureaus. Van Veldhuizen erkent dat er een dilemma ontstaat over de financiële nasleep voor deze mensen. Cliënten die hun pgb-budget bij Maatwerk hebben besteed, kunnen worden gedwongen dit geld terug te betalen omdat ze het onverantwoord uitgegeven hebben, namelijk bij een onbetrouwbaar bureau. Ook al was dat bureau erkend door de Twentse gemeenten.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Thinkstock