Huib studeert Werktuigbouwkunde aan de UT, Erik Vastgoed en Makelaardij aan Saxion. De twee gaan de kloof tussen gemeente en (internationale) studenten verkleinen en verbindingen leggen tussen studenten, boeren, burgers, buitenlui en bedrijfsleven. Ze gaan bovendien op zoek naar antwoorden op de vraag: hoe kunnen we de Enschedese afgestudeerden behouden voor stad en/of regio.
Studentenbeleid
De uitgangspunten waar de 'studentenambtenaren' zich aan op kunnen trekken staan in de Nota Studentenbeleid Enschede. Zo moeten internationale studenten, veelal Duitsers, snel en goed wegwijs worden gemaakt in de stad. Vanzelfsprekend zijn nauwe contacten tussen studenten en multinationals of spin off-bedrijven van essentieel belang om studenten vervolgens in Twente te houden. Andere aandachtspunten: Uitbreiding en activiteiten op het gebied van sport, cultuur, evenementen en uitgaan en meer uitwisselingen op cultureel gebied.
Feestvierende kroegtijgers
"We hebben een jaar de tijd om ons te bewijzen", legt De Jong uit. Naar de burgers van de stad toe gaan ze proberen het studentenimago van feestvierende kroegtijgers bij te stellen. "Bier drinken doen we ook, maar overdag zijn we echt druk met onze studie."
Behalve de twee studenten die dit jaar ambtenaar zijn is een belangrijke rol weggelegd voor de bestaande kerngroep Enschede Studentenstad en een nog op te richten studentenkoepel en Politieke Jongeren Organisatie.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Reinier van Willigen.