Stuur appje
Zoek

FC Twente en Feyenoord delen punten na heerlijk voetbalgevecht

20230129 fctwente feyenoord stadion sfeeractie
FC Twente verloor dit seizoen nog niet in eigen huis en dus kon koploper Feyenoord de borst nat maken. Foto: sfeerbeeld van een uitverkochte Grolsch Veste voorafgaande aan de wedstrijd.
Beeld: 1Twente

FC Twente blijft ongeslagen in de eigen Grolsch Veste. In Enschede kwam de ploeg van Ron Jans voor rust op achterstand, maar in een boeiende wedstrijd zorgde Joshua Brenet na rust voor de gelijkmaker.

Het beloofde een ware kraker in De Grolsch Veste te worden. Twee aanvallende ploegen, die beiden hoog druk zetten en veel strijd in de wedstrijd gooien. FC Twente verloor dit seizoen nog niet in eigen huis en dus kon koploper Feyenoord de borst nat maken. Bij FC Twente keerden Sadilek en Brenet terug in de basis. Dat ging ten koste van Kjølø en Sampstad.

Kolkende Veste

rIn een uitverkocht stadion begon FC Twente uitstekend aan de wedstrijd. Met veel energie werd de aanval gezocht, al leverde dat aanvankelijk weinig grote mogelijkheden op. Na tien minuten meldde ook Feyenoord zich voor het doel van Unnerstall. Szymanski haalde uit en zijn van richting veranderde schot kon met moeite worden gekeerd door de Duitse goalie. Aan de andere kant tikte aanvoerder Pröpper een vrije trap van Zerrouki net naast.

Kans Misidjan

Het hoge tempo van de wedstrijd zorgde voor genoeg attractiviteit, maar het kwam de kwaliteit niet altijd ten goede. Zo kwam een aanval van FC Twente met het nodige geluk tot stand, maar ontstond daardoor wel een enorme kans voor Misidjan. Een voorzet van Brenet kon vrij worden ingeschoten door de buitenspeler van de Tukkers, maar Bijlow voorkwam in de korte hoek de zesde seizoenstreffer van Misidjan.

Feyenoord op voorsprong

Na een halfuur spelen kwam Feyenoord op voorsprong. Waar dertig seconden eerder Giménez zijn schot nog net kon worden geblokt door Pröpper, kon de Mexicaan van de Rotterdammers even later toch de handen in de lucht steken. Een voorzet van Szymanski werd door de spits met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd en zo stonden de Rotterdammers op voorsprong. Het betekende ook dat FC Twente voor het eerst dit seizoen in de eigen Grolsch Veste tegen een achterstand aankeek. Die achterstand kon voor rust niet meer worden hersteld en dus werd er gerust met een 0-1 stand.

Steijn voor Vlap

Met Steijn voor de tegenvallende Vlap probeerde trainer Ron Jans de gastheren weer terug in de wedstrijd te brengen. De jonge middenvelder was na rust ook de eerste die het doel van Bijlow onder vuur nam, maar de doelman van Feyenoord - die in de eerste helft geel ontving wegens spelbederf - kende geen enkele moeite met het schot van Steijn. Dat had Unnerstall aan de overkant wel op een pegel van Jahanbakhsh en een kopbal van Hancko ging net naast. Tussendoor had de minst gepasseerde doelman van de Eredivisie ook nog een vrije trap van Kökcü gekeerd.

Brenet

Twintig minuten voor tijd kwam FC Twente langszij. Sadilek werd aan de linkerkant weggestuurd en de Tsjech had een piekfijne voorzet in huis. Brenet reageerde veel alerter dan Hartman en knikte fraai de 1-1 tegen de touwen. Het betekende gelijk dat er weer meer ruimte voor beide ploegen kwam en daardoor ontstond een leuke slotfase. Feyenoord zette aan en kreeg via Idrissi ook mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. De buitenspeler raakte eerst het zijnet en Unnerstall haalde een uithaal van de invaller uit de hoek.

Spannende slotfase

De thuisploeg kwam een kleine tien minuten voor tijd goed weg. Pröpper kreeg een licht duwtje van Giménez en tikte vervolgens de bal met de hand weg. Scheidsrechter Lindhout floot echter voor een overtreding en dus kon FC Twente opgelucht ademhalen dat de bal niet op de stip ging. Aan de overkant kreeg Cerny een enorme mogelijkheid om FC Twente op voorsprong te schieten, maar Bijlow wist de poging van Cerny knap te pareren. In de blessuretijd leek Kökcü Feyenoord toch nog naar de winst te schieten, maar Steijn gooide zich voor het schot en zorgde er daarmee voor dat de thuisploeg een punt overhield aan het duel met de koploper.