Enschede
Sport
Voetbal

Spanje en Italië naar Enschede voor halve finale Nations League

De Grolsch Veste is op donderdag 15 juni de speellocatie voor de have finale in de Nations League tussen Italië en Spanje. Een dag eerder speelt het Nederlands elftal in De Kuip de andere halve finale tegen Kroatië. En Enschede is het decor voor nóg een wedstrijd in de Nations League.

Grolsch Veste Flickr Gemeente Enschede
De Grolsch Veste is de speellocatie voor de halve finale tussen Italië en Spanje en voor de wedstrijd om de derde en vierde plek © Flickr gemeente Enschede

Woensdag werd in het Zwitserse Nyon geloot voor de halve finales. Doordat het Nederlands elftal als groepswinnaar eindigde, worden de finalewedstrijden in Nederland gespeeld met Enschede en Rotterdam als speelsteden.

Twee wedstrijden in Enschede

Nederland speelt op woensdag 14 juni de eerste halve finale in De Kuip tegen Kroatië. De aftrap van dat duel is om 20.45 uur. Een dag later treffen Spanje en Italië elkaar in Enschede. Ook die wedstrijd start om 20.45 uur.

De winnaars van deze twee wedstrijden spelen op zondag 18 juni de finale in De Kuip. Eerder op de dag wordt in De Grolsch Veste om de derde en vierde plek gestreden.

Informatie over de kaartverkoop volgt later.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.