Verkeer
Stuur appje
Zoek

Maatregelen bij FC Twente: tribune onder uitvak blijft leeg tegen Fenerbahce

20230727 Uitvak Hammarby in Grolsch Veste vakken onder uitvak Foto 1Twente
Beeld: 1Twente

FC Twente neemt maatregelen bij de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce in de play-offs van de Conference League. De thuistribune onder het uitvak blijft tijdens het duel leeg.

FC Twente neemt deze maatregel omdat thuissupporters op de tribunes onder het uitvak zich bij eerdere Europese wedstrijden onveilig hebben gevoeld.

Gehoorschade

Vorig jaar ging het mis tegen Fiorentina. Aan het einde van die wedstrijd gooien meegereisde Italiaanse supporters vuurwerkbommen in de thuisvakken onder het uitvak waar ook kinderen zitten. Een aantal supporters loopt gehoorschade op.

Een paar weken geleden gaat het mis met de aanhang van Hammarby. De Zweden proberen met fakkels de veiligheidsnetten onder het uitvak door te branden. Er belandt ook een brandende fakkel tussen het FC Twente-publiek. Op beelden die online rondgaan is verder te zien hoe de uitsupporters uit het vak klimmen en op het net ervoor gaan staan om de confrontatie met het thuispubliek op de naastgelegen thuistribune te zoeken.

FC Twente werkt intussen aan aanpassingen om herhaling te voorkomen. De thuiswedstrijd tegen Fenerbahce komt daarvoor nog te vroeg. Supporters die een plaats onder het uitvak hebben, krijgen eemalig een andere plek toegewezen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.