De tentoonstelling staat in het teken van een terugblik op de bijna vijf jaar dat het iconische bouwwerk hier in het pauzelandschap heeft gestaan. Aan de plastic wand is een fotografisch overzicht te zien van hoffotograaf Paul Clason die de opening van alle twintig exposities in het paviljoen vastlegde.
Het door bouwonderneming Van Wijnen geadopteerde bouwwerk verhuist begin volgend jaar naar de punt van het ROC-terrein op de splitsing Industriestraat-Lansinkesweg in Hengelo en begint daar een tweede leven als Stork-paviljoen. Ook op deze locatie is het paviljoen een tijdelijk monument zoals de bedenkers van de stichting LOOS.FM architect Michiel de Wit en kunstenaar Filip Jonker ook voor ogen hebben.
Van Wijnen ontwikkelt samen met de gemeente Hengelo en het ROC van Twente plannen voor bebouwing van het perceel voor het ROC, dat nu nog voor een flink deel in gebruik is als parkeerplaats. De plannen voorzien in een combinatie van wonen, werken, leren, cultuur en ambacht. Ook leegstaande panden in de omgeving worden er bij betrokken en bieden onderdak aan de bouwopleiding en de schildersvakschool. Er is tevens ruimte voor de skaters.
In Enschede was het paviljoen een kleine vijf jaar lang ontmoetingsplek, wijkcentrum en onderkomen voor workshops, lezingen, kindercursussen en andere educatieve activiteiten, vergader- en tentoonstellingsruimte. Activiteiten stonden veelal in het teken van duurzaamheid, aandacht voor het milieu en anders bouwen, zoals met afval.
De Hengelose wethouder Jan Bron zei bij de opening blij te zijn dat Van Wijnen, gemeente en ROC verplaatsing van het PET-elan naar Hengelo mogelijk maken.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Ben Lensink