Geen vergoeding
De secretaresse had in verband met alle reorganisaties bij het MST gevraagd om vervroegd pensioen. In overleg met de afdeling personeelszaken werd besloten dat dat formeel op 8 juni zou ingaan. Maar toen de vrouw de officiële vaststellingsovereenkomst onder ogen kreeg weigerde ze die te tekenen. Volgens haar was afgesproken dat ze een transitievergoeding zou krijgen en die stond niet in de overeenkomst. De vrouw verscheen daarna niet meer op het werk.
Geen dwang
Volgens het MST was er helemaal niets afgesproken over een ontslagvergoeding. De vrouw had immers zelf aangegeven met vervroegd pensioen te willen; er was geen sprake van dwang of boventalligheid en dus was er ook geen recht op een vergoeding. De rechter heeft het MST daarin nu gelijk gegeven. Er is volgens de rechter ook nu, na dit conflict over financiën, geen sprake van een verstoorde arbeidsrelatie die een vergoeding zou rechtvaardigen.
In de rechtszaak had de vrouw gevraagd om ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Die heeft de rechter toegewezen, maar alle andere eisen werden van tafel geveegd.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede