Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Alle boekingen geannuleerd: Smakenrad in Volkspark wordt snel afgebroken

Whats App Image 2022 12 25 at 13 08 19
Het Smakenrad viel stil en wordt nu afgebroken.
Beeld: 1Twente / Niels Veurink

Het Smakenrad in Enschede wordt zo snel mogelijk afgebroken en gaat weer terug naar fabrikant KMG Rides in Neede. Alle reserveringen zijn begin deze avond geannuleerd door de initiatiefnemers Laura van Haren en Bram Verleg die na het stilvallen van het reuzenrad in het Volkspark, gisteravond, niet verder durfden te gaan. “We nemen het zekere voor het onzekere”, stelt Van Haren.

Het Smakenrad viel gisteren laat in de avond stil terwijl er nog 30 mensen in verbleven. De brandweer moest eraan te pas komen om een aantal gasten te bevrijden. Pas na meer dan anderhalf uur kon het technische probleem verholpen worden.

Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Een enkele inzittende is na terugkomst op de grond kort opgevangen door de hulpdiensten.

Hapje en drankje

Het Smakenrad is op 13 december geopend en zou nog tot en met 8 januari in het Volkspark staan.. Het concept van het reuzenrad is dat bezoekers kunnen aanschuiven voor een hapje en een drankje met uitzicht over de hele stad. Het reuzenrad is met 70 meter hoogte stukken groter dan vorig jaar, toen de attractie nog 48 meter hoog was.

Moedig

“We hebben een moedige beslissing genomen”, vindt Van Haren. “We hebben vastgesteld dat het om een kleine technische storing ging, maar we willen 200 procent zeker weten dat het niet weer gebeurt,” verklaart ze het voortijdig einde van het Smakenrad. De bedragen die vooruit zijn betaald worden teruggestort, verzekeren de uitbaters in een mail aan hun gasten.

Uitgebreid getest

De woordvoerster meldt dat het reuzenrad het deze zaterdag overigens prima deed, maar ze wil geen ruimte laten voor enige twijfel. En precies daarom gaat het rad terug naar de fabriek waar hij nog eens uitgebreid wordt getest.

“Hij is overigens uitgebreid getest hoor. De veiligheid van onze gasten is niet in gevaar geweest. Maar we willen dat onze gasten de beleving ervaren zoals wij die willen.” Van Haar heeft het gevoel dat dat nu moeilijk is. “Stilstaan dat willen we niet.”

Whats App Image 2022 12 23 at 23 47 27
Lees ook
Smakenrad in Volkspark valt stil, tientallen mensen bijna twee uur vast op hoogte

Afbraak

Het reuzenrad wordt afgebroken, zodra de technici van de fabriek er tijd voor hebben. “We hopen dat we heel snel weer terug kunnen komen.”

20221209 Smakenrad Coen Krukkert
Lees ook
Dineren op tientallen meters hoogte: het Smakenrad keert terug in Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.