Verkeer
Stuur appje
Zoek

Smakenrad in Volkspark valt stil, tientallen mensen bijna twee uur vast op hoogte

De brandweer is vrijdagavond opgeroepen voor een bijzondere melding in het Volkspark in Enschede. Het reuzenrad dat op dit moment in het park staat bleek te zijn stilgevallen. Met meer dan dertig mensen er nog in.

Video: News United/Dennis Bakker

De eerste melding van de storing werd vlak na 23.00 uur gedaan bij de brandweer. Sinds dat moment zitten de mensen in het rad ook vast. Meerdere brandweerwagens en politiewagens zijn uitgerukt ter assistentie. Een klein gebied rondom het reuzenrad is afgezet.

Technisch probleem

Het is onduidelijk wat de precieze oorzaak is van de storing in het rad, maar naar verluidt zou het rad van een wiel, dat maakt dat het gondels ronddraaien, zijn gelopen. Een monteur is ter plaatse om te proberen het technische mankement te verhelpen.

Een handjevol mensen in het Smakenrad kon met een brandweerladder naar de vaste grond worden geholpen. De rest moet echter geduldig wachten. Het aantal bezette gondels was beperkt en deze bevonden zich vooral op de onderste helft van het rad.

Anderhalf uur

Pas na meer dan anderhalf uur kon het technische probleem verholpen worden. Vanaf kwart voor één zijn de gondels een voor een naar beneden gedraaid, zodat de inzittenden kunnen uitstappen. Eerst handmatig, maar niet snel daarna ook mechanisch.

Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Een ambulance was voor de zekerheid opgeroepen. Een enkele inzittende is na terugkomst op de grond kort opgevangen door de hulpdiensten.

Whats App Image 2022 12 23 at 23 47 27
Het Smakenrad is vrijdagavond vastgelopen, met meer dan 30 mensen erin.
Beeld: News United/Dennis Bakker

Hapje en drankje

Het Smakenrad is op 13 december geopend en staat nog tot en met 8 januari in het Volkspark. Het concept van het reuzenrad is dat bezoekers kunnen aanschuiven voor een hapje en een drankje met uitzicht over de hele stad. Het reuzenrad is met 70 meter hoogte stukken groter dan vorig jaar, toen de attractie nog 48 meter hoog was.

20221209 Smakenrad Coen Krukkert
Lees ook
Dineren op tientallen meters hoogte: het Smakenrad keert terug in Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.