Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dineren op tientallen meters hoogte: het Smakenrad keert terug in Enschede

Lunchen, een borreltje, dineren of een kop koffie, maar dan op 70 meter hoogte. Het Smakenrad keert terug naar het Volkspark in Enschede. Vanaf 13 december tot en met 8 januari kunnen bezoekers aanschuiven voor een hapje en een drankje op deze bijzondere locatie.

Vorig jaar vond de eerste editie van het Smakenrad in het Volkspark plaats, maar heeft het vroegtijdig moeten stoppen door coronamaatregelen. “Dit jaar beginnen wij weer met een schone lei”, vertelt Bram Verleg, directeur en initiatiefnemer van het Smakenrad.

De hoogte in

Volgens Verleg wordt deze editie niet alleen beter, maar ook hoger. “Dit jaar komt er een ander reuzenrad te staan. Eerder was het rad 48 meter hoog en nu 70 meter.” Duurder wordt het niet voor de organisatie. “We hebben een duurzame slag gemaakt waardoor we sneller en efficiënter kunnen bouwen. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van gas, dit scheelt ook in de kosten.”

Vertraging

Het Smakenrad is er alleen iets later dan gepland. “We hebben een paar tegenslagen gehad waardoor we de opening moeten verplaatsen van 9 december naar 13 december”. Voor lunch, diner, koffie of een borrel kan er al wel geboekt worden via de website www.smakenrad.nl.

icon_main_info_white_glyph

Word jij getroffen door de peperdure warmte? Of valt het nog wel mee?

1Twente zoekt de komende maanden naar verhalen van Enschedeërs en Hengeloërs, om in kaart te krijgen wie er wel en niet wordt geraakt door stijging van (energie)kosten en hoe met de situatie wordt omgegaan.

Laat ook van je horen, via onze vragenlijst. Dat kan volledig anoniem. Invullen duurt ongeveer twee minuten. Dank je wel!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.