Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Ambitieuze en jonge ploeg van Avanti Wilskracht droomt al van tweede klasse

439142 940252

De motor van Avanti Wilskracht begint langzaamaan te draaien. De jeugdige ploeg van trainer Leon Schmitz is ambitieus en droomt al van de tweede klasse.

Timo Oving | Tubantia
Hoewel Avanti het seizoen dramatisch begon met een serie van drie nederlagen raakte de formatie van Leon Schmitz niet in paniek. Sterker: Avanti won de volgende serie van drie duels zonder een tegentreffer te incasseren. Schmitz: "De eerste weken viel alles net de verkeerde kant op. Nu zit het allemaal mee. Dat we drie keer op rij de nul hebben gehouden, is geen toeval. We zijn verdedigend iets anders gaan spelen. Dat heeft tot nu toe goed uitgepakt."

Jeugdige selectieSchmitz is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. Daarvoor was hij technisch coördinator bij Avanti. De Enschedeër heeft in Glanerbrug de beschikking over een jeugdige selectie. De jongste spelers zijn Robin Jager (19) en Ryan Jack (18). Zij zijn vervroegd overgekomen vanuit de jeugd en hebben al een basisplek. Verder bestaat het team uit jongens van begin 20 en sommige spelers zijn ouder dan 25.

"Voetballen in het hoogst mogelijke team van je club is het mooiste wat er is", zegt Robin Jager. Hij staat in de spits en scoorde in zes competitieduels drie keer. "Robin heeft een neusje voor de goal", zegt Ryan Jack, dit seizoen de jongste speler van de selectie. "Ik ben middenvelder. Als klein jochie begon ik hier in de mini's en dit seizoen zit ik dus vast in het eerste. Het gaat er bij de senioren veel sneller en fysieker aan toe. Daar moet ik aan wennen. Verder gaat het goed. Ik hoop mijzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen."

Avanti's eerste competitiezege was een 6-0 overwinning bij LSV in Lonneker. Volgens Jager werd de zegereeks al eerder ingezet. "Op een dinsdagavond in de Tukker Cup. We speelden tegen TVC'28, de ploeg van onze oud-trainer Michiel Mensink. We wonnen daar met 2-0 en dat gaf ons echt een boost. Sindsdien hebben we alles gewonnen."

Op de remJager en Jack willen dolgraag de stap naar de tweede klasse maken. "Dat moet wel te halen zijn", zegt Jager. "Helemaal omdat we zo'n jonge groep hebben. We kunnen als team nog flink doorgroeien."

Trainer Schmitz trapt op de rem. Ook hij wil met de club de top bereiken. "Maar we hebben geen haast. Ik heb liever dat we er een jaar langer over doen en dat we ons daarna kunnen handhaven, dan dat we het jaar na de promotie er meteen weer uit vliegen. De ambitie om te promoveren is er zeker, maar het moet wel stapje voor stapje gaan."

Past in plaatjeHij is blij met de tieners. "De jongens doen het hartstikke goed, ze hebben niet voor niets al een basisplek. Dat zij op zo'n leeftijd al vast in het eerste staan, past in het plaatje van de club. Het toepassen van de jeugd heeft meer voordelen dan nadelen. Een nadeel is dat het allemaal tijd kost, maar uiteindelijk gaan we ons zeker belonen. De jongens moeten geduld hebben."

Avanti Wilskracht - TVOZondag, Het Zoutendijk.
Aanvang: 14.00 uur.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.