Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wedstrijdloper Harmen Hoek geniet van mooie Singelloop

2.300 lopers liepen gisteren weer over de Enschedese singels. 1.700 minder dan de jaren voorheen, want: corona... Er werden tijdsblokken gemaakt, de kidsrun ontbrak en de start en finish waren gescheiden. Maar whatever: er was in ieder geval weer een wedstrijd! Enschedeër Harmen Hoek werd tweede.

Hij werd de beste Twentenaar in de Singelloop. Met een tijd van 24 minuten en 53 seconden werd hij tweede. “Een felicitatie waard?”, vraagt presentator Niels Veurink in het dagelijkse live-programma 1Twente Vandaag aan Harmen Hoek.

Die kijkt wat zuinig. “Het is pijnlijk om te horen dat je geen eerste bent geworden”, zegt de wedstrijdloper. "Zeker als het om een thuiswedstrijd gaat", meldt de middellangeafstandloper die zich in de Nederlandse top heeft genesteld.

Als thuisloper is de Singelloop mooi om te doen. “Leuk om vooraan te lopen. Veel publiek, asfalt ligt er mooi bij, een prima parcours. Als je langs loopt, noemt iedereen je bij naam. Dat is mooi.”

De atleet traint normaalgesproken zes tot tien keer per week. Gisteren liep ‘ie na de Singelloop nog even uit. “Zo’n tien kilometer”, lacht hij. Komend weekeind loopt Harmen hard in Haarlem. Hij doet mee aan het Nederlands Kampioenschap op de 10 kilometer. “Nee, ik ga niet winnen. Hoop dat ik in de richting van de top vijf kan komen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.