Verkeer
Stuur appje
Zoek

WAK-festival al grotendeels volgeboekt

Jacintha Blom
Cultuurcoach Jacintha Blom breekt een lans voor de amateurkunst
Beeld: 1Twente

De Week van de Amateur Kunst (WAK) wordt dit jaar op een bijzondere manier gehouden. Geen optredens van muziek-, theater-, dans- of kunstgroepen in de stad, maar uitvoeringen in kleine groepen in Studio Balengebouw van 1Twente die live in beeld worden gebracht en uitgezonden.

Het WAK-festival nieuwe stijl is eigenlijk al volgeboekt, meldt de Enschedese cultuurcoach Jacintha Blom. De verwachting is dat 25 tot 30 vertegenwoordigingen van amateurverenigingen hun opwachting maken in Studio Balengebouw. "We krijgen ons programma hartstikke vol", aldus Jacintha.

Met maximaal vijf mensen kunnen de groepen in de studio hun gang gaan. Per avond zijn er zo'n vier tot vijf optreden. Dat loopt uiteen van blokfluiters, een studentenkoortje, sing- and songwriters, dansers tot een tekencollectief.

"Amateurkunst is het cement van de samenleving. De verenigingsleden komen wekelijks heel graag bij elkaar. We kunnen ze nu in deze coronatijd toch een podium geven. Daar zijn we blij mee."

Het WAK-festival heeft plaats van 30 oktober tot 8 november. De optredens worden dagelijks na 1Twente Vandaag van 17.00 tot 18.00 uur uitgezonden op de kanalen van 1Twente.

Behalve de activiteiten in het Balengebouw schenken ook Tetem, de Reisopera en theater Sonnevanck aandacht aan de WAK-week, daarbij worden op enkele plekken in de stad exposities gehouden.

Informatie en aanmelding voor optredens: Info @wakenschede.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.