Verkeer
Stuur appje
Zoek

Deze winter geen streetsoccer voor Hengelose schooljeugd

Streetsoccer sfeerbeeld
Sfeerbeelden van het toernooi van vorig jaar in Hangar11.
Beeld: PR

Het Rotary Streetsoccertoernooi dat voor februari 2021 op de planning stond, gaat niet door. “We vinden het zelf ook heel jammer, maar het is op dit moment niet verantwoord om een sportief evenement te organiseren met zo veel mensen bij elkaar”, aldus coördinator Peter Bebseler.

Rotary Club Hengelo-Driene en Hengelo Sport organiseren dit sportieve spektakel jaarlijks voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Hengelose basisscholen. Studenten van het ROC van Twente fluiten de wedstrijden. De wedstrijden worden gespeeld in Hangar 11 op vliegveld Twenthe.

Het Streetsoccertoernooi wordt gedragen door talloze vrijwilligers: de leden van Rotary Club Hengelo Driene, de medewerkers van Hengelo Sport, de studenten van het ROC, de sponsoren, de sportcoördinatoren van de scholen, de ouders en andere supporters en niet te vergeten de deelnemende leerlingen zelf. Bebseler: "Die verbondenheid om samen een mooi sportief evenement neer te zetten, willen we graag behouden. Dat kan alleen als we weer met meer mensen bij elkaar mogen komen.”

Bij het evenement gaat het niet alleen om winnen, maar vooral om fairplay. Aan het toernooi zijn ook goede doelen gekoppeld, waarvoor door middel van sponsoring geld wordt ingezameld. Peter Bebseler heeft het stokje overgenomen van Jan Arie Bijl, die alle voorgaande edities als kartrekker fungeerde. Bebseler: “We bekijken nog of het mogelijk is om het toernooi op een ander moment in het jaar te organiseren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.