Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Losser

Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen: ‘Moeten onderwerp bespreekbaar maken’

De Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Een dag waarop gebouwen op de wereld oranje kleuren. Ook in Twente. “Dit willen we doen, om het onderwerp bespreekbaar te maken”, maakt Losserse wethouder Anja Prins duidelijk. Ook in haar stad, en elders in Twente, kleuren gebouwen oranje.

In Losser kleurt het stadhuis tot en met 10 december oranje. Met deze actie is Losser onderdeel van de wereldwijde campagne “Orange the World”. “Deze kleur staat onder andere voor hoop”, licht wethouder Anja Prins toe. “En ik hoop dat de campagne een startsein geeft voor slachtoffers om naar een positieve toekomst te kijken.”

Als wethouder sociaal domein krijgt Prins vaker te horen dat ook vrouwen in haar gemeente te maken krijgen met geweld: “Of het nu ouders zijn die het melden of collega’s of hulpverleners. Het komt voor in alle sociale lagen.”

Prins licht toe dat wereldwijd een op de drie vrouwen slachtoffer van geweld is: “In Nederland krijgt 45 procent van de meisjes of vrouwen te maken met geweld. Slechts tien procent meldt het.” Juist daarom hoopt de wethouder dat iedereen rekening houdt met het onderwerp en alert is op wat er in de buurt gebeurt. Om het onderwerp bespreekbaar te maken, kleurt het stadhuis in Losser nog tot 10 december oranje.

Orange The World Stadhuis Losser
Het stadhuis in Losser.
Beeld: Gemeente Losser
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.