Enschede
Sport
Voetbal
FC Twente

Fanstore van FC Twente gesloten 'vanwege omstandigheden bij externe partner'

Nog snel even voor Sinterklaas een shirtje van FC Twente kopen in de fanshop van de club, vanaf vandaag kan het voorlopig niet meer. De fanshop is 'tot nader order' gesloten. Niet alleen die bij het stadion maar ook de fanstore in de binnenstad van Enschede is gesloten. FC Twente noemt op de eigen site problemen bij een externe partner als oorzaak voor de sluiting.

Fanstore FC Twente RTV Oost
© RTV Oost

Sinds het seizoen 2019/2020 is de FC Twente Fanstore in handen van een externe partij. "Vanwege omstandigheden bij deze partner zijn zij genoodzaakt de fanstore bij De Grolsch Veste en in de Enschedese binnenstad te sluiten tot nader orde", stelt FC Twente in een verklaring. De online shop is ook niet bereikbaar.

Opvallend

Dat FC Twente de verkoop van merchandise-artikelen niet in eigen beheer heeft, is best opvallend. Het stadion is wel eigendom van de club en de catering in het stadion heeft FC Twente ook in eigen beheer. De broodjes beenham en bekers bier die elke speeldag over de toonbank gaan, zijn een welkome bron van inkomsten voor de club.

Je zou verwachten dat FC Twente de verkoop van artikelen in de fanstore ook in eigen beheer heeft. Dat is niet zo, de merchandise ligt bij een Engelse partij die in de problemen is geraakt. De curator heeft besloten dat de deur van de fanshop op slot moet. Hoe lang dat gaat duren, is niet bekend.

"FC Twente vindt het uiteraard uitermate vervelend", reageert de club in een statement op de site. "Zeker in deze periode van het jaar. Zodra de fanstore weer open is, zullen wij daar over berichten."

Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.