Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Grandeur keert terug naar Storkgebouw dankzij Frank en Simon Hendriks

Vereenigingsgebouw stork boetiekhotel CARLO TER ELLEN
Frank Hendriks draait zijn hand niet om voor een uitdaging meer of minder. De horecaman stort zich op grand café & boetiekhotel De Vereeniging, het voormalige Vereenigingsgebouw van Stork.
Beeld: Carlo ter Ellen / TC Tubantia

Frank Hendriks draait zijn hand niet om voor een uitdaging meer of minder. De uitbater van de Twentse Bierbrouwerij stort zich samen met zijn zoon Simon op grand café & boetiekhotel De Vereeniging, het voormalige Vereenigingsgebouw van Stork aan de Berfloweg. Hij vertelde er zaterdag 23 juli vol passie over in het 1Twente-radioprogramma 'Goedemorgen Hengelo'.

Hendriks (52) begon zijn Twentse Bierbrouwerij 12,5 jaar geleden in het Hazemeijercomplex en enkele jaren geleden verhuisde hij naar het vroegere restaurant en zalencentrum De Zegger aan de Haaksbergerstraat, het bedrijfsrestaurant van voorheen Hollandse Signaalapparaten. En nu gaat hij aan de slag op een plek waar het personeel van Stork decennialang vergaderde en feestvierde.

"Kennelijk heb ik iets met Hengelo's erfgoed", lacht Hendriks. Het is niet de eerste vervallen locatie, waar hij z'n stempel op wil drukken. Dat gold destijds voor het Hazemeijercomplex en nu voor dit pand. "Wat dat betreft was het echt 1 voor 12. Het Vereenigingsgebouw verkeerde in een abominabele staat. Maar nu wordt er iets moois neergezet en ik hoop er nog voor de kerst samen met m'n zoon grand café & boetiekhotel De Vereeniging te openen."

“Ik ben zelf een man van het volk en ik wil dat iedereen zich hier straks thuisvoelt.”

Van niets iets maken, daarin ligt zijn kracht. "Ik ben van de verbinding. Hier komen straks een aantal oude functies van het pand terug: het voorcafé, het restaurant, de grote zaal, maar daarbij worden twaalf hotelsuites gerealiseerd. Het wordt een zogeheten 'boetiekhotel', een klein hotel met luxe kamers en een hoog serviceniveau. Maar wél voor jan en alleman. Ik ben zelf een man van het volk en ik wil dat iedereen zich hier straks thuisvoelt."

Hij gaat qua stijl niet terug naar de beginjaren van het pand, dat eind 19e eeuw gebouwd werd, maar het moet wel grandeur uitstralen: "Denk aan de jaren 40, 50, 60. Een beetje zoals Cosa vroeger aan de Markt."

Beluister hier het hele interview:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.