Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gezamenlijke hulpactie Montessori College Twente en Bataafs Lyceum levert 2200 euro op

Montessori osg hengelo
Een actie op het Montessori College Twente en het Bataafs Lyceum heeft donderdag 2200 euro opgeleverd. Op veel Twentse scholen wordt geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving.
Beeld: 1Twente

Een gezamenlijke actie van het Montessori College Twente en het Bataafs Lyceum voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië heeft donderdag 2200 euro opgeleverd.

Turkse snacks

In de aula van de twee scholen werden diverse Turkse snacks verkocht voor twee euro, waaronder lahmacun en vegetarische börek. De actie bleek een groot succes. "Rond 11 uur waren we zelfs al uitverkocht en moesten we helaas veel leerlingen teleurstellen," zegt Gökhan Iyigünler, afdelingsleider van de havo.

Herhaling

"We zagen veel saamhorigheid en er waren zelfs ouders die langskwamen om voor thuis wat te kopen." Door het succes van de actie wordt het initiatief volgende week donderdag herhaald. "Nu met iets meer inkoop, zodat we hopelijk niemand teleur hoeven stellen." De schoolleider zegt dat de opbrengsten van de verkoop eind volgende week worden overgemaakt naar Giro555.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.