Verkeer
Stuur appje
Zoek

Voorzitter Slinger Hengelo over drukbezochte beursvloer: 'Samenleving is de grote winnaar'

230317 genomineerden en winnaars Slingerjarprijs FOTO SLINGER HENGELO
Genomineerden en winnaars van de Slingerjaarprijs met in het midden notaris Suwijn.
Beeld: Slinger Hengelo

Hoveniersbedrijf Donkergroen gaat hinderlijke boomwortels verwijderen bij het gebouw van de EHBO en Brandweer Twente geeft voorlichting over brandveiligheid in jongerencentrum Cerberus. Dit zijn slechts twee van de tientallen matches die vrijdag 17 maart gemaakt zijn tijdens de beursvloer op de jaarlijkse Slingerdag bij ROC van Twente in Hengelo.

Tweehonderd bezoekers

Met een ferme gongslag opende wethouder Gerard Gerrits om half vier de beursvloer tijdens de jaarlijkse Slingerdag. De Slinger Hengelo organiseerde voor de tweede keer het evenement genaamd 'Slingerdag met Beursvloer', voorheen 'Slingerbeurs'. Met bijna 200 bezoekers, waaronder 45 aanbieders (veelal bedrijven) en 80 vragers (vanuit tal van Hengelose verenigingen) was het lekker druk.

230314 lidy noorman slinger Hengelo STILL
Lees ook
Vertrekkende Lidy Noorman over Slinger Hengelo: 'Ik word blij als mensen elkaar iets gunnen'

Matches hele jaar door

Niet alleen tijdens de Slingerdag kunnen matches gemaakt worden, het hele jaar door kunnen bedrijven en maatschappelijke organisaties zelf hun aanbod en/of vraag plaatsen op www.slingerbeurs.nl. "Op deze manier draagt De Slinger Hengelo bij aan de krachtige verbinding tussen het bedrijfsleven en het maatschappelijke veld in Hengelo", laat de voorzitter van De Slinger Hengelo Bert Otten weten.

Tevreden

Otten kijkt met tevredenheid terug op de Slingerdag: "Het is mooi om te zien dat bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar op deze manier weten te vinden. Ook onderling trouwens. Dit draagt echt bij aan de samenhang in de samenleving. De grote winnaar van de beursvloer is de samenleving."

icon_main_info_white_glyph

Slingerjaarprijs 2022

Tijdens de Hengelose Slingerdag maakte notaris Jan Jaap Suwijn, die vanaf het begin 15 jaar geleden bij De Slinger Hengelo betrokken is, de winnaars van de Slingerjaarprijs 2022 bekend. Vrager Scouting St. Christoffel ontving een cheque van 500. Aanbieder Sacco van Munster kreeg voor zijn inzet, een workshop kunstschilderen, de Slingertrofee uitgereikt. Deze trofee is gemaakt door de creatievelingen van AtelierZ van Aveleijn, kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Kwaliteit boven kwantiteit

Belangrijk is de kwaliteit van de contacten, niet zozeer het aantal matches, vertelt Otten: "Ik heb veel positieve geluiden gehoord over de onderlinge ontmoetingen en er zijn veel contactgegevens uitgewisseld. Dat is enorm waardevol."

230317 Slingerdag SLINGER HENGELO
Met bijna 200 bezoekers, waaronder 45 aanbieders (veelal bedrijven) en 80 vragers (vanuit tal van Hengelose verenigingen) was het lekker druk.
Beeld: Slinger Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.