Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose IJsclub leert Bornse jeugd skeeleren

HIJC 2 1
Hoewel er samen wordt getraind, blijven de kinderen gewoon lid van hun eigen vereniging.
Beeld: HIJC

De Hengelose IJsclub en de Bornse Schaats- en skeelervereniging slaan de handen ineen. Vanaf vandaag, maandag 22 maart, krijgen de pupillen van beide clubs samen skeelertraining op de combibaan aan de Van Alphenstraat in Hengelo.

'Zij hebben geen baan'

Bob Groenewoud, voorzitter van de Hengelose IJsclub, legt uit waarom: "Wij hebben natuurlijk onze baan en in Borne hebben ze geen accommodatie. In het verleden hebben ze wel eens getraind op de combibaan in Haaksbergen, maar onze baan is natuurlijk een stuk dichterbij. Wij in Hengelo zijn er óók blij mee, omdat we zo de groepen van gelijk niveau beter gevuld kunnen krijgen. De trainers werken liever met groepen van 10 tot 20 skeeleraars dan met een handjevol."

Populair

Hoewel er samen wordt getraind, blijven de kinderen gewoon lid van hun eigen vereniging. De trainingen worden in eerste instantie verzorgd door Hengelose trainers, maar op termijn verwacht Groenewoud dat ook Bornse trainers met deze groepen aan de slag gaan.

Het skeeleren heeft het afgelopen jaar aan populariteit gewonnen, met name door corona. Groenewoud hoopt dan ook op vers bloed, kinderen die nog géén lid zijn van een van de twee verenigingen: "Veel mensen, jong en oud, hebben de afgelopen tijd skeelers gekocht om op straat te skeeleren. We zien overal kinderen die de wieltjes onderbinden en daarom denken we dat het leuk is om de lessen voor hen aan te bieden. Door met ons mee te trainen, krijgen ze de techniek snel onder de knie."

“Wij in Hengelo zijn er óók blij mee, omdat we zo de groepen van gelijk niveau beter gevuld kunnen krijgen.”

Aanmelden

Kinderen kunnen zich aanmelden voor twee gratis, vrijblijvende proeflessen. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier: www.hijc.nl. Groenewoud: "Heb je geen materiaal? Geen probleem! Je kunt bij ons skeelers, beschermers en een helm lenen." De lessen beginnen maandag om 18.30 uur.

Uiteraard heeft de club maatregelen getroffen om veilig samen te kunnen sporten en de verspreiding van corona te voorkomen.

Pupillen ijs schaatsen hijc
Lees ook
Hengelose IJsclub spint garen bij coronacrisis
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.