Verkeer
Stuur appje
Zoek

“Burgerforum over windmolens”

Drie mega-windturbines langs de N18, een slecht idee vinden inwoners van Enschede West, Boekelo en Usselo. Een petitie tegen de nieuwe plannen leverde ruim vijftienhonderd handtekeningen op. Raadslid voor BurgerBelangen Enschede Barry Overink stelde vragen aan het college en stelt een burgerforum voor.

De plannen voor drie windmolens langs de N18 zijn betrekkelijk nieuw. Tot voor kort was er sprake van te bouwen windmolens bij Grolsch, in Twekkelo en in het Havengebied. Voor die laatste optie zijn, zo stelde Overink, alleen geen investeerders te vinden.

Not in my backyard

Probleem rond die discussie over windmolens is dat iedereen vindt dat er iets gebeuren moet, niemand is tegen windmolens, maar niet in de achtertuin. Nederland is alleen zo dichtbevolkt dat ze altijd in iemands achtertuin staan. Overink is dan ook geen voorstander van een oeverloos gesprek over steeds weer nieuwe voorstellen voor locaties, hij wil een volksraadpleging.

Burgerforum

“Dit vraagstuk moet je ook bij bewoners neerleggen. Er is draagvlak voor nodig en bewoners kunnen veel zelf bijdragen.” Wat Overink voor zich ziet is een gesprek, georganiseerd per stadsdeel of gebied, waar bewoners zelf oplossingen verzinnen. Vraag is dan wat zij in hun gebied kunnen bijdragen en waar dat dan zou moeten gebeuren.

Barry Overink 2 Ernst Bergboer
Raadslid Barry Overink (BBE) wil een volksraadpleging over windmolens
Beeld: Ernst Bergboer

Mocht zo’n burgerforum niet of niet voldoende opleveren, dan is het aan de gemeenteraad om afwegingen te maken knopen door te hakken. De petitie kan tot en met vandaag ondertekend worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.