Verkeer
Stuur appje
Zoek
Hengeloos Peil maart 2021 2

Verhalen vol hoop en wanhoop in Hengeloos Peil

In Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo, gaat het dit keer over het gemeentelijke bijstandsbeleid, over hoe Wijkracht en COA samenwerken om statushouders een plek in de maatschappij te geven en over de onzekerheid waarin Theater Kamak al tijden verkeert. Kortom, allemaal menselijke verhalen vol hoop en (misschien een beetje) wanhoop.

Kijk live mee, dinsdag 25 mei om 19:00 uur

Bijstandsbeleid

We trappen af met Marie-José Luttikholt (PvdA) en Mitchell Boers (VVD). Deze twee raadsleden laten hun licht schijnen over het gemeentelijke bijstandsbeleid. Is het humaan genoeg of is er niks mis met een 'gezonde portie argwaan' richting uitkeringsaanvragers?

Inburgeren met Europees geld

Het tweede blok is gevuld met Martin Hobers en Meryam Sümer. Hobers is coördinator Participatie & Taal bij COA en Sümer werkt voor Wijkracht, dat inburgeraars helpt inburgeren aan de hand van vrijwilligerswerk bij externe partijen en door ze mee te laten doen aan kunstprojecten. Zij slaan nu de handen ineen met Europees geld.

Hengeloos Peil maart 2021
In Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo, dit keer allemaal menselijke verhalen vol hoop en (misschien een beetje) wanhoop.
Beeld: 1Twente

Sporen uit het verleden

In de vaste rubriek Hengeloos Erfgoed neemt 1Twente-journalist Arjen Waanders de kijkers naar Vliegveld Twenthe, waar gezocht wordt naar sporen uit het verleden.

icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer te zien?

De presentatie van Hengeloos Peil is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink en Franklin Veldhuis. Het programma is dinsdag 25 mei live te zien vanaf 19.00 uur via 1Twente.nl en later zijn de verschillende items afzonderlijk te bekijken op deze website en op het Facebook- en YouTube-kanaal van 1Twente Hengelo. Vrijdag 28 mei is de uitzending te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente.

Podium gezocht

De laatste gasten zijn Annie Tettero en Patrick ten Arve. Annie is zakelijk leider van Theater KamaK en Patrick is een van de acteurs. KamaK moet op zoek naar een nieuwe locatie nu op het Dikkerscomplex woningbouw gaat verrijzen. Daarnaast is de theatergroep voor acteurs met een verstandelijke beperking extra zwaar getroffen door corona, omdat de leden tot een risicogroep behoren. Hoe blij zijn ze dat ze elkaar binnenkort in elk geval weer mogen zien?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.