Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Elisa: ‘Lastig om in coronatijd examen te doen’

Elisa Gimenez Basalo is 18 jaar en zit in haar laatste jaar van het VWO. Ze heeft twee jaar geleden al examens gemaakt op Havo, pre-corona. Ook Elisa is een van de leerlingen die ons vertelt over haar eindexamen.

Elisa vindt de examens dit jaar op alle vlakken anders dan twee jaar geleden. Zij vindt het maken van examens in de coronatijd lastig. Vooral met de vakken scheikunde, biologie en wiskunde heeft ze moeite.

Spannend

Elisa moest hard werken om de cijfers te halen die ze nu heeft, toch staat ze nog op twee onvoldoendes. Daarom zijn de examens nog spannender voor haar. “Als ik thuiskom, kijk ik meteen alle examens na,” vertelt ze. “Zo krijg je nog een beetje een indruk hoe je het hebt gedaan.” Tot nu toe gaat het aardig goed.

Als de leerlingen met onvoldoendes eindigen, mogen ze er één wegstrepen. De extra compensatiepunten om onvoldoendes te compenseren kunnen bij veel leerlingen een redder in nood zijn. Elisa durft nog niet te denken hoe ze het gaat vieren als ze slaagt. Maar ze weet al wel wat ze gaat doen als vervolgopleiding: Global Law aan de universiteit van Tilburg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.