Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hoera de theaters zijn weer open: “We gaan er een feestje van maken”

De een, Concordia, begint vandaag weer met publiek te draaien en de ander, het Muziekkwartier, gooit op 10 juni de deuren weer open. Het werd tijd vinden Daniel Jansen van het Muziekkwartier en Ellen Peters van Concordia. “We gaan er een feestje van maken”, aldus Peters.

Club Klassiek

Concordia begint vandaag met Club Klassiek. “We mogen vanaf vandaag weer met mensen in de zaal”, klinkt het hartgrondig uit de mond van Peters. Nou zijn het er nog niet veel, want in Theater Concordia mogen nog maar 45 bezoekers meedoen. Maar het mag en dat is goed nieuws.

Eerste voorstelling

Heel anders gaat het al meteen toe in de grote theaterzaal en het muziekcentrum. De zalen hebben meer dan duizend stoelen en dat betekent dat er dan ook meteen al dat het Muziekkwartier per zaal al 250 mensen mogen ontvangen. De eerste voorstelling is in het Muziekcentrum op 10 juni waar het ensemble Pinarello het muziekstuk Jupiter van de Mozart vertolkt.

Daniël Janssen 3 Ernst Bergboer
Daniël Jansen van het Muziekkwartier
Beeld: Ernst Bergboer

Previews

Dat er weer publiek in de zalen mag betekent niet dat de digitale hulpmiddelen worden verbannen. Zowel Concordia als Muziekkwartier blijven bezig met livestreams, camera’s en geluid. Jansen: “We konden veel online doen en hebben daarin onze mensen geschoold . We gaan nu kijken hoe we op de lange termijn ermee verder kunnen gaan met bijvoorbeeld previews.”

Ellen Peters Ernst Bergboer
Ellen Peters van Concordia maakt een feestje van de heropening voor publiek
Beeld: Ernst Bergboer

Facetimen

Datzelfde geldt voor Peters: “We zijn heel enthousiast met online bezig. Denk aan hybride theater. Dus mensen in de zaal gecombineerd met livestreams. Je bereikt heel nieuwe doelgroepen in ouderrencentra, gevangenissen. We zien ook dat het voor mensen veel makkelijker is om bijvoorbeeld via facetime vragen te stellen aan de artiest.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.