Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Gratis besparende producten: de laatste afhaalkans

Enschedese huurders en huiseigenaren konden tot en met mei gratis energiebesparende artikelen bestellen bij de Bespaarshop van het Enschedese Energieloket. Zo’n zestienduizend huishoudens deden dat. Het leeuwendeel van die bestellingen heeft inmiddels een bestemming gevonden. Tien procent ligt nog te wachten in de schappen.

Maar afhalen kan nog. Voor wie wel een bestelling heeft gedaan maar die nog niet heeft afgehaald, is de Bespaarshop nog een paar keer open.

Corona

De organisatie vermoedt dat corona een oorzaak is waarom mensen wel hebben besteld maar niet afgehaald. Dat afhalen was strak geregeld om te voorkomen dat er zich teveel mensen tegelijk zouden melden bij de loods aan de Getfertsingel. De afhaallocatie is gevestigd in het pand waar vroeger de redactie en de drukpersen van Tubantia gehuisvest waren.

Twee extra afhaalmogelijkheden

Spijtoptanten kunnen daar nog terecht van maandag 29 juni tot en met vrijdag 2 juli en van maandag 5 tot en met donderdag 8 juli. Op die dagen staan vrijwilligers van Energieloket Enschede van 10 tot 16 uur klaar bij de loods. Melden bij de receptie is niet nodig. De regels van het RIVM gelden uiteraard wel.

Bespaarshop Ernst Bergboer
Niet alle bestelling in de Enschedese Bespaarshop zijn afgehaald
Beeld: Ernst Bergboer

De activiteiten van het Bespaarloket en het Energieloket Enschede lopen dit hele jaar nog door. Voor vragen over die activiteiten of advies over hoe je energie kunt besparen, kun je op werkdagen bellen naar 053 - 200 55 75. Mailen kan ook: [email protected].

Bespaarshop 2 Ernst Bergboer
Het afhaalpunt aan de Getfertsingel: afhalen kan nog op twee momenten
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.