Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

1,8 miljoen euro om huurders energiebeparende producten te geven

Huurders in Enschede mogen ook meedoen met de campagne Enschede Bespaart. De gemeente krijgt nog eens 1,8 miljoen euro subsidie om de huurders van gratis energiebesparende producten als isolatiemateriaal, radiatorfolie, douchetimers en ledlampen te voorzien. Diezelfde actie onder huiseigenaren is een succes: liefst 12.000 Enschedeërs plaatsten al een bestelling.

Begin januari viel de groene brief van wethouder Jeroen Diepemaat in 55.000 brievenbussen in Enschede met het aanbod om gratis energiebesparende producten te bestellen bij het Energieloket Enschede. Twee maanden later plaatsten liefst 12.000 huiseigenaren een bestelling. De uitgifte van de goederen begint op 8 maart.

Jeroen Diepemaat 2 Ernst Bergboer
Wethouder Jeroen Diepemaat is supertrots dat zoveel Enschedeërs meedoen aan het energiezuiniger maken van hun woning
Beeld: Ernst Bergboer

In eerste instantie kreeg de stad 2,6 miljoen euro om samen met de inwoners de zogenaamde eerste stap te zetten. Doel is om woningeigenaren te laten zien dat met relatief kleine ingrepen hun huis energiezuiniger wordt. Dat is goed voor de energierekening en draagt bij tot een duurzamer samenleving.

Vandaar dat de producten gratis beschikbaar worden gesteld. Ook omdat deze zogenaamde eerste stap het startsein is voor iets veel groters: de energietransitie oftewel Enschede moet in 2050 gasloos zijn.

Jeroen Hatenboer 2 Ernst Bergboer
Projectleider Jeroen Hatenboer maakt bekend dat ruimt 12.000 Enschedeërs meedoen aan de campagne Enschede Bespaart
Beeld: Ernst Bergboer

Wethouder Jeroen Diepemaat: “We begonnen deze actie voor eigenaren, niet voor de huurders. Dat wilden we wel. De corporaties ook. Nu we die 1,8 miljoen krijgen, mogen alle huurders meedoen.” Die krijgen straks dus ook de gelegenheid energiebeparende producten te bestellen bij het Energieloket Enschede.

“Ik ben er supertrots op dat zoveel mensen meedoen. We hadden dit gedroomd, het is gaaf te zien dat dit ook werkt. Nou hoop ik ook dat mensen die nog niks hebben besteld, dat gaan doen”, aldus Diepemaat. Enschedese woningeigenaren hebben nog tot 31 maart de tijd om een bestelling te plaatsen. “Ik ga ervan uit dat we dan nog voldoende producten hebben”, zegt projectleider Jeroen Hatenboer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.