Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ambassadeur Onno van Veldhuizen gumt de grens uit, maar wat hebben we eraan?

Streekomroep 1Twente en Wirtschaft aktuell gaan vanmiddag van 17.00 tot 18.00 uur in gesprek met burgemeester Onno van Veldhuizen over zijn werkzaamheden die hij voor de grensregio uitvoerde. Zes jaar lang probeerde Van Veldhuizen de grens weg te gummen en de banden tussen Twente, Achterhoek en Nordrhein Westfalen, Nedersaksen te verstevigen.

Het gesprek waaraan ook burgemeester Rob Welten van Haaksbergen en voorzitter van de Euregioraad, burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk, Landrat Kai Zwicker van de Kreis Borken en rektor Johannes Wessels van de Westfälischen Wilhelms-Universität in Münster deelnemen wordt vanmiddag rechtstreeks uitgezonden op de websites 1Twente.nl en wirtschaft-aktuell.de en de televisiezender van 1Twente.

Kijken

De uitzending wordt herhaald en kan op de websites ook later worden bekeken. Hoofdredacteur Henk ten Harkel van 1Twente zegt in de uitzending van 1Twente Vandaag dat hij vooral nieuwsgierig is naar wat het grensoverschrijdend werk van Van Veldhuizen betekent voor de bewoners van zijn stad, Twentenaren, Achterhoekers en de Duitsers in de grensregio. Kortom: „Wat hebben we eraan“, vraagt Ten Harkel zich af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.