Verkeer
Stuur appje
Zoek

Veel nieuwe namen op kieslijst PvdA Enschede, meest ervaren raadslid op 'onverkiesbare' plek

Pvd A Fractie2020
Van de huidige fractie van PvdA Enschede gaat Yara Hümmels (links) door als lijsttrekker. André Boersma (midden links) staat op een achtste plek, Deniz Dönmez stopt als raadslid en Rienke Hofman-Bijlstra staat op plek 3.
Beeld: Screenshot uit video PvdA Enschede

Na coalitiepartners Burgerbelangen, D66, VVD en ChristenUnie heeft nu ook de PvdA haar kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Enschede bekend gemaakt. Op de lijst prijken naast de huidige raadsleden ook nieuwe namen. Het meest ervaren raadslid van de PvdA, André Boersma, staat op een 'onverkiesbare' plek.

Met een achtste plek op de lijst, ligt een rechtstreekse terugkeer in de gemeenteraad voor Boersma niet in het verschiet. De PvdA telt momenteel vier zetels en zou in dat geval dus bijna moeten verdubbelen. Alleen voorkeursstemmen zouden Boersma, die over verschillende periodes in totaal meer dan 8 jaar raadslid was, een zetel kunnen opleveren.

Veel nieuwe namen

Verder zijn er in de top van de kieslijst geen verrassingen. Het was al bekend dat huidig fractieleider Yara Hümmels lijsttrekker is van de PvdA. Wethouder Arjan Kampman volgt op de tweede plek, gevolgd door huidig raadslid Rienke Hofman-Bijlstra. Voor de rest bestaat de kieslijst vooral uit nieuwe namen, die vier jaar geleden nog niet in beeld waren.

PvdA-bestuurslid Narda Teke-Bozkurt (plek 4), jazzzanger Marijn Ouwehand (5), Paul Oonk (6), Robin Sligman (7), Emma Peetsma (9) en Raymon Haveman (10) maken de top 10 van de kieslijst compleet. Raadslid Deniz Dönmez stopt na de verkiezingen omdat hij in Zweden gaat studeren, maar staat nog wel op de lijst als lijstduwer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.