Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Rit met wensambulance inspireert erven Elly Overberg tot mooie schenking

Cheque ellyoverberg
Donderdag 16 december is de cheque overhandigd.
Beeld: Stichting Wensambulance Oost-Nederland

De stichting Wensambulance Oost-Nederland heeft een cheque van 4.500 euro mogen ontvangen uit de nalatenschap van kunstenaar Elly Overberg. Niet zonder reden: Overberg maakte kort voor haar overlijden op 6 november jongstleden een laatste rit met de wensambulance vanuit Hengelo, waar ze verpleegd werd, naar haar woonplaats Gelselaar.

Borsthuis

De 72 jaar geleden in Oldenzaal geboren Elly Overberg kwam uit een kunstzinnige familie. Haar vader, Theo Overberg, was een bekende goud- en zilversmid. Haar opa was kunstschilder en fotograaf. Van hem kreeg ze haar eerste verf en penselen. Elly Overberg zelf heeft gedurende haar carrière veel kinder- en schoolboeken geïllustreerd. Ze woonde en werkte in het Achterhoekse dorp Gelselaar. Een paar jaar geleden zag ze zich genoodzaakt te verhuizen naar het Borsthuis in Hengelo, nadat ze was getroffen door een ernstige hersenziekte. Omdat ze haar huis en atelier in Gelselaar moest verlaten, moest er ook een andere plek gezocht worden voor de vele illustraties en schilderijen.

Vriendinnen besloten om de kunstwerken te verkopen, zodat ze niet verloren gingen. Op 12 en 13 november was de verkoop in de Hofkerk in Oldenzaal, een week naar Elly Overbergs overlijden. De verkoop leverde het mooie bedrag van 4.500 euro op.

Ritje naar Gelselaar

Voordat Overberg overleed, is ze nog een allerlaatste keer naar haar huis in Gelselaar gereden door de vrijwilligers van de wensambulance. Na haar overlijden is in overleg met de familie besloten om de opbrengst van de schilderijen en illustraties te schenken aan de Stichting Wensambulance Oost-Nederland. Donderdag 16 december is de cheque overhandigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.