Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose afvalbeleidcriticus Eddy van Essen doet gooi naar raadslidmaatschap

Eddy van Essen Ernst Bergboer
Eddy van Essen gaat als 'Hengelose Burger' meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart.
Beeld: Ernst Bergboer / 1Twente

Hengeloër Eddy van Essen gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Hij staat op de kieslijst van Hengelose Burgers, een lijst voor onafhankelijke raadsleden.

'Geen one-issueraadslid'

Van Essen is een bekend gezicht in Hengelo en spreekt zich al jaren uit tegen het afvalbeleid van Hengelo. Hij staat op de kieslijst voor Hengelose Burgers, een kieslijst opgericht door onafhankelijke raadsleden Herbert Capelle en Leo Janssen. Ook beheert hij de Facebookpagina Afval Informatie en Advies Hengelo. “Zoals gezegd ben ik kandidaat als onafhankelijk raadslid. Mijn specialisatie is het afvalbeleid, maar ik ben zeker geen ‘one-issueraadslid’”, schrijft Van Essen op Facebook.

Eddy van Essen Ernst Bergboer
Lees ook
Afvalbeleidcriticus doet via burgemeester aangifte tegen ambtenarij

Hengelose Burgers

De lijst Hengelose Burgers is onderdeel van Vereniging Partij van Onafhankelijke Raadsleden (VPOR) en helpt onafhankelijke raadsleden én om hun krachten te bundelen én zich gezamenlijk kandidaat te stellen. De kans dat daarmee de kiesdrempel gehaald wordt, is aanzienlijk groter dan wanneer iemand het op eigen kracht probeert.

De VPOR staat volgens oprichter en mede-Hengeloër Herbert Capelle 'open voor de eigen meningsvorming en is in dat opzicht politiek neutraal'. "Onze doelstelling is om dualisme en democratie te versterken en de gewone burger een stem te geven als volksvertegenwoordiger”, zei Capelle eerder tegen 1Twente.

Herbert Capelle Ernst Bergboer
Lees ook
Hengeloërs Janssen en Capelle willen meer onafhankelijke geesten in de raad
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.