Verkeer
Stuur appje
Zoek

Roparun start dit jaar vanaf vliegveld Twenthe

Start Roparun Fotograaf Leander Varekamp
De Roparun is een estafettetocht van ruim 550 kilometer, waarbij geld wordt opgehaald voor projecten om kankerpatiënten te ondersteunen.
Beeld: Leander Varekamp

De Roparun gaat dit jaar van start vanaf vliegveld Twenthe. Dat maakte de organisatie zaterdagochtend bekend. De Roparun is een estafettetocht van ruim 550 kilometer, waarbij geld wordt opgehaald voor projecten om kankerpatiënten te ondersteunen.

550 kilometer

De Roparun is een estafetteloop van ruim 550 kilometer die normaal gesproken vanaf Parijs en Bremen naar de Coolsingel in Rotterdam loopt. Door corona blijft de tocht binnen de landsgrenzen en begint de tocht dit jaar vanaf vliegveld Twenthe. “Uiteraard zijn we enorm blij dat we in evenementenlocatie Vliegveld Twenthe een startlocatie hebben gevonden voor de editie van 2022. Met deze startlocatie kunnen we een Roparun organiseren die bestaat uit drie dagen en twee nachten en een route van zo’n 550 kilometer die finisht op de Coolsingel”, zegt Roparun-directeur Gerard Bakx.

Voor het eerst vanuit Twente

Het is voor het eerst dat de Roparun vanuit Twente start. Aan de tocht doen zo'n 230 teams mee die gedurende drie dagen en twee nachten ruim 550 kilometer gaan afleggen. Met de run wordt er geld opgehaald voor projecten die mensen met kanker ondersteunen. De teams zijn gedurende het jaar bezig met geld ophalen. Dit doen zij bijvoorbeeld door te collecteren, door het wassen van auto's en het verkopen van puzzels. De Roparun is van 4 tot en met 6 juni.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.