Verkeer
Weer
Zoek

Hengelose Wandel Unie dolblij dat Twentse Roswandeling doorgang kan vinden

Walking g9b9225787 1920 2022 02 01 131539 gkrp
Beeld: Pixabay

"Wij hebben de wandelingen en de gezelligheid ontzettend gemist", vertelt Gerard Vennegoor namens de Hengelose Wandel Unie (HWU). De woordvoerder van de wandelclub is dan ook blij te kunnen laten weten dat er zondag 6 februari weer gelopen kan worden. Die dag staat De Twentse Roswandeling op het programma. De route leidt de deelnemers langs tal van mooie plekjes in en om Oele. De te lopen afstanden zijn 5, 10, 15 en 20 kilometer.

'Je mist de gezelligheid'

De Hengelose Wandel Unie organiseert elk jaar wandeltochten en de jaarlijkse Hengelose Avond-4-daagse. Vanwege corona kon dit de afgelopen twee jaar niet. Gerard Vennegoor vindt dat erg jammer: "Je mist de gezelligheid die er altijd is bij de wandelingen. Je spreekt elkaar weer even en bent ondertussen gezond bezig."

“Je mist de gezelligheid die er altijd is bij de wandelingen. Je spreekt elkaar weer even en bent ondertussen gezond bezig.”

De Twentse Roswandeling

De startlocatie van De Twentse Roswandeling is het buurtcentrum 'De Oeler Schole' aan de Vöckersweg 24. Ben je een echte wandelaar en houd je wel van wat uitdaging, dan kan je voor de 15 of 20 kilometer gaan. Wandel je met je kinderen of wil je er geen uren aan kwijt zijn, ga dan voor de 5 of 10 kilometer. Starten kan van 9.00 tot 11.00 uur voor de 15 en 20 kilometer en van 9.00 tot 13.00 uur voor de twee kortere afstanden. Leden van de Wandelsportbond betalen 2 euro, niet-leden betalen 3 euro en leden van de HWU kunnen kosteloos meelopen.

Vierdaagse en proefwandeling

Gerard Vennegoor wil ook al graag even vooruitblikken: "Je kan het aankomende jaar weer genoeg van ons verwachten. Zo komt er weer een avondvierdaagse aan, maar is er ook een proefwandeling in september. De vierdaagse is altijd een leuke activiteit, waaraan veel mensen meedoen en zij worden enthousiast aangemoedigd door ouders, opa's en oma's en vrienden. De proefwandeling is een leuke wandeling, waarbij je tussen het wandelen door allerlei lekkers kan proeven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.