Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Voor een luisterend oor treffen Hengeloërs elkaar vanaf nu Bij Mozart

Bij mozart
Vanaf deze week zijn alle Hengeloërs die een luisterend oor nodig hebben welkom aan deze tafel.
Beeld: Ixta Noa

Anderen ontmoeten, samen activiteiten ondernemen of gewoon even een kop koffie drinken en een gesprek voeren: Bij Mozart kan dit op een ongedwongen manier. Deze nieuwe ontmoetingsplek aan de Mozartlaan 161 is een initiatief van Ixta Noa, Mediant en Wijkracht. Woensdag 9 februari komt Moira Aloserij van Ixta Noa er over vertellen bij 1Twente Vandaag.

Steuntje in de rug

De drie professionele organisaties met kennis en ervaring op het gebied van (psychisch) welzijn zien dat zeker in deze tijd mensen behoefte hebben aan ontmoeting: "Onder de mensen zijn, tegen iemand aanpraten of even samen een potje kaarten; het kan nét dat steuntje in de rug zijn voor mensen", aldus Moira Aloserij.

“Onder de mensen zijn, tegen iemand aanpraten of even samen een potje kaarten; het kan nét dat steuntje in de rug zijn voor mensen.”

Dagelijks open

Met ingang van maandag 7 februari is Bij Mozart van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur geopend. Iedereen die wil, kan binnenlopen. Bij Mozart organiseert ook verschillende (sport)activiteiten. Aloserij: "Door het combineren van sociale contacten en fysieke en creatieve activiteiten willen wij werken aan het verbeteren van de algehele gezondheid van mensen, zowel op fysiek als mentaal gebied."

icon_main_info_white_glyph

Moira bij 1Twente Vandaag

Woensdag 9 februari is Moira Aloserij tussen 16 en 17 uur te gast bij 1Twente Vandaag, live te volgen via de radiokanalen van 1Twente in Hengelo en Enschede en live te zien via 1twente.nl

Voor wie

Iedereen kan en mag Bij Mozart binnenlopen. Voor mensen die behoefte hebben aan meer sociale contacten, op zoek zijn naar een luisterend oor of hulp willen bij een lastige situatie in hun leven, is Bij Mozart er ook.

Kom Drienen

Tot vorig jaar konden mensen terecht bij Kom Drienen aan de Joseph Haydnlaan 39. Ook dit betreft een locatie die in handen is van Welbions. Het voordeel van de nieuwe stek is onder meer dat de ruimtes beter benut worden. Overdag is er de inloop en worden er andere activiteiten verzorgd door Ixta Noa, Mediant en Wijkracht en 's avonds zit het jongerenwerk Skillz van Wijkracht hier. Het voormalige schoolgebouw wordt daarnaast deels gebruikt door kunstenaars.

Professionals aanwezig

Iedere werkdag is er een professional of ervaringsdeskundige van een van de drie organisaties aanwezig. De professional/ervaringsdeskundige biedt een luisterend oor, geeft desgewenst informatie en advies en kan waar nodig doorverwijzen.

Bij mozart 2
Overdag is er de inloop en worden er andere activiteiten verzorgd door Ixta Noa, Mediant en Wijkracht en 's avonds zit het jongerenwerk Skillz van Wijkracht hier.
Beeld: Ixta Noa
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.