Verkeer
Stuur appje
Zoek

D66-lijsttrekker Gertjan Tillema: 'Komst Volt naar Enschede kost ons geen stemmen'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Gertjan Tillema, lijsttrekker en fractievoorzitter van D66 Enschede.

In het vragenvuur komt onder meer de deelname van Volt aan de gemeenteraadsverkiezingen aan bod. De partij, die veel populariteit geniet onder studenten, gaat D66 volgens Tillema geen stemmen kosten. "Ik ga ervan uit dat Volt meer mensen naar de stembus kan krijgen, iets dat ons de vorige keer niet gelukt is. Dat is in ieder geval het scenario waar ik op hoop."

icon_main_info_white_glyph

Gertjan Tillema

Gertjan Tillema (40) is sinds 2014 gemeenteraadslid voor D66 in Enschede. Eind 2018 volgde hij Jasper Kerkwijk op als fractievoorzitter en bij de komende verkiezingen op 14, 15 en 16 maart is de in Glanerbrug woonachtige politicus lijsttrekker van zijn partij. In het dagelijks leven werkt Tillema bij TKH Airport Solutions.

Gertjan Tillema Ernst Bergboer 2022 02 09 103634 ebao
Beeld: Ernst Bergboer
Enquete screenshot 2022 01 31 204002 thca
Lees ook
Praat mee: wat zijn de belangrijkste thema's bij de verkiezingen in Enschede?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.