Verkeer
Stuur appje
Zoek

Stadsverwarming in Enschede is voor GroenLinks-lijsttrekker Bart Peeters Weem geen doel op zich

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Bart Peeters Weem, lijsttrekker en raadslid van GroenLinks in Enschede.

In het vragenvuur komt de energietransitie aan bod, uiteraard voor GroenLinks een van de belangrijkste thema's in de gemeente. Maar dat wil volgens lijsttrekker Bart Peeters Weem niet zeggen dat Enschede zomaar alle middelen aan moet grijpen. Neem bijvoorbeeld stadsverwarming, als alternatief voor een gasaansluiting. "Op het moment dat we heel erg overal stadsverwarming gaan aanleggen en straks moeten we allemaal zooi en afval verbranden om die huizen in warmte te voorzien, dan had je beter een andere oplossing kunnen bedenken", aldus Peeters Weem.

icon_main_info_white_glyph

Bart Peeters Weem

Bart Peeters Weem (38) is sinds november 2021 gemeenteraadslid voor GroenLinks in Enschede. Hij vervangt Marianne Schouten, die in ieder geval tot aan de gemeenteraadsverkiezingen een stapje terug doet. Eerder verving Peeters Weem al tijdelijk Hetty Wolf als raadslid. Bij de komende verkiezingen op 14, 15 en 16 maart is Peeters Weem lijsttrekker van GroenLinks. In het dagelijks leven werkt hij als docent storytelling en theatermaker.

Bart Peeters Weem Ernst Bergboer
Bart Peeters Weem is bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart lijsttrekker van GroenLinks.
Beeld: Ernst Bergboer
Enquete screenshot 2022 01 31 204002 thca
Lees ook
Praat mee: wat zijn de belangrijkste thema's bij de verkiezingen in Enschede?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.