Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Internationale Art Brut Biënnale 2022 toch in oude V&D-pand

Art brut biennale hazemeijer 2018
Overview van de Internationale Art Brut Biënnale 2018 die in dat jaar in het Hazemeijer-complex werd gehouden.
Beeld: 1Twente

De Internationale Art Brut Biënnale 2022 kan toch worden gehouden in het oude V&D-pand in Hengelo. In het complex komen appartementen, maar uitvoering van de plannen voor de nieuwbouw laten nog even op zich wachten. Hierdoor kan het evenement van 14 t/m 22 mei toch in het pand worden gehouden.

De organisatie moest het event vorig jaar door de coronamaatregelen al twee keer noodgedwongen verplaatsen. Daardoor leek het erop dat de beoogde locatie niet meer beschikbaar zou zijn, maar niets blijkt minder waar. Voorzitter Jan Noltes kreeg tot zijn grote blijdschap alsnog toestemming van de bouwcombinatie Nijhuis Bouw en Dura Vermeer.

"Het pand is al vanaf 1 april beschikbaar zodat er ruime tijd is om alles goed in te richten. We komen in het hart van de stad, dicht bij het station en vlakbij alle noodzakelijke voorzieningen zoals hotels en restaurants. Een betere locatie kun je je niet wensen."

“In het hart van de stad, dicht bij het station en alle noodzakelijke voorzieningen zoals o.a. hotels en restaurants. Een betere locatie kun je je niet wensen.”

Ambitie verwezenlijken

‘De twee verdiepingen van het oude V&D-pand en de mogelijkheid om ook de ruimte van het voormalige Bever Sport-pand te mogen gebruiken geeft ons meer ruimte dan bij Hazemeijer het geval was. We kunnen nu nog meer en beter uitpakken en onze ambitie verwezenlijken. Ons streven is om het record van 15.000 bezoekers fors te overtreffen waarvan we dit jaar een groter deel uit het buitenland verwachten."

Vorig jaar kreeg de biënnale de status van beeldbepalend evenement in Overijssel waarmee de provincie hoofdsponsor is geworden.

Art brut biënnale banner
De Internationale Art Brut Biënnale 2022 wordt gehouden van 14 t/m 22 mei 2022
Beeld: 1Twente
icon_main_info_white_glyph

Deelnemers

De Internationale Art Brut Biënnale biedt een podium voor kunstenaars met een psychische problematiek of een verstandelijke beperking. Het evenement wordt in 2022 voor de vierde keer georganiseerd. Eerste contact met kunstenaars en organisaties zijn al in 2019 gelegd maar de biënnale kon vanwege de maatregelen niet doorgaan in 2020 en 2021. Nu is alle focus gericht op mei dit jaar. Zeker is, naast Nederland, deelname uit o.a. Rusland, Frankrijk, Zweden, Denemarken, Duitsland, Polen, Japan en Tanzania.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.