Verkeer
Stuur appje
Zoek

PVV daagt D66 uit voor 1-op-1 debat over uitsluiting en lokale thema's in Enschede: 'Kom maar op'

PVV-lijsttrekker Hidde Heutink heeft zijn collega van D66 Gertjan Tillema uitgedaagd voor een 1-op-1 debat over verschillende politieke thema's. Heutink wil het met Tillema onder meer gaan hebben over het uitsluiten van samenwerking met de PVV, dat door de landelijke fractie van D66 is uitgesproken. Gertjan Tillema heeft de uitdaging aanvaard.

'Op lokaal niveau blijft het bij D66 angstvallig stil', constateert Hidde Heutink. Hij vindt dat Tillema zich zou moeten uitspreken over 'deze krankzinnige, antidemocratische uitspraken' van de landelijke afdeling. De PVV-lijsttrekker grijpt de gelegenheid aan om ook over andere lokale thema's in gesprek te gaan.

Hidde Heutink Ernst Bergboer 1
PVV-lijsttrekker Hidde Heutink (links) daagt zijn D66-collega Gertjan Tillema uit voor een 1-op-1 debat
Beeld: Ernst Bergboer

Opvallend is dat D66-lijsttrekker Gertjan Tillema in het Vragenvuurtje bij 1Twente op de vraag 'liever samenwerken met PVV of Forum voor Democratie?' zonder veel aarzelen de PVV noemde. Heutink bleef bij de keuze tussen GroenLinks en D66 resoluut: 'geen van beide'. De PVV'er wilde bij de keuze tussen partijen toch al niet vooruitlopen op de verkiezingsuitslag.

'Zit niet voor niks in de politiek'

Tillema heeft vrij snel na de uitdaging van Heutink op het verzoek via Twitter gereageerd: 'Kom maar op'. Desgevraagd laat de D66'er weten dat hij er niet voor wegloopt. "Nou, hij wil in debat. Ik wil dat best, je zit niet voor niks in de politiek."

Het debat - dat door een onafhankelijke gespreksleider wordt begeleid - heeft op zondag 6 maart plaats in het gebouw van Speeltuin Tuindorp aan de Vlierstraat. De inloop is om 19.00 uur en het debat zelf begin om 19.30 uur. Naast 'uitsluiting' worden er nog drie andere thema's besproken, waarvan ook Gertjan Tillema er twee mag aandragen.

Slotdebat in Balengebouw

Het lokale debat tussen D66 en PVV staat los van de vele andere debatten die in de gemeente Enschede worden gehouden. Streekomroep 1Twente zal overigens het slotdebat met alle 18 lijsttrekkers voor zijn rekening nemen. Dat debat wordt op maandagavond 14 maart gehouden in het Balengebouw aan de Lonnekerspoorlaan. Nadere informatie daarover volgt snel.

Enquete screenshot 2022 01 31 204002 thca
Lees ook
Praat mee: wat zijn de belangrijkste thema's bij de verkiezingen in Enschede?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.