Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wonen is voor PvdA-lijsttrekker Yara Hümmels nóg belangrijker in Enschede dan de energietransitie

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Yara Hümmels, lijsttrekker van de PvdA in Enschede.

Wonen is wat lijsttrekker Yara Hümmels betreft de belangrijkste opgave voor de komende jaren in Enschede. Iedereen verdient volgens haar een plek waar diegene zich thuis kan voelen. Daarmee is wonen voor de PvdA zelfs een belangrijker thema dan de energietransitie. "Als je geen thuis hebt, kan je ook niet duurzaam meedoen." Over duurzaamheid gesproken: de komst van een of meerdere windmolens is volgens Hümmels geen doel op zich. "Het doel is dat je als stad bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen."

icon_main_info_white_glyph

Yara Hümmels

Als een van de eerste partijen in Enschede koos de PvdA in juni al een nieuwe lijsttrekker. Dat werd Yara Hümmels (36), die sinds eind 2018 al fractievoorzitter is in de gemeenteraad. Als lijsttrekker volgt ze Laurens van der Velde op, die 3,5 jaar geleden na de coalitievorming stopte als raadslid. Hümmels is zelf sinds 2016 raadslid in de gemeente Enschede. In het dagelijks leven is zij als beleidsmedewerker bij Humanitas Onder Dak betrokken bij het verbeteren van de zorg voor onder andere dak- en thuisloze jongeren en schuldhulpverlening.

Yara Hümmels 2 Ernst Bergboer
Yara Hümmels, lijsttrekker van de PvdA in Enschede
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.