Verkeer
Stuur appje
Zoek

ChristenUnie kan met lijsttrekker Hadassa Meijer nog even vooruit: 'Ik heb wel een visie op Enschede'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Hadassa Meijer, lijsttrekker van de ChristenUnie in Enschede.

Ze heeft de ambitie om wethouder van Enschede te worden (na het tijdperk van huidig wethouder Jurgen van Houdt). "Ik hoop dat mijn tijd ooit komt, want ik heb wel een visie op deze stad", aldus lijsttrekker Hadassa Meijer van ChristenUnie. Ze ziet de discussie over koopzondagen - CU is daar altijd kritisch op geweest - als een gelopen race, maar denkt dat de fractie ondanks twee zetels wel op andere onderwerpen een stempel kan drukken. "De menselijke maat en terug naar de sociale basis in de wijken. Daar hebben we zeker nog een uitdaging."

icon_main_info_white_glyph

Hadassa Meijer

Na twaalf jaar heeft ChristenUnie Enschede een nieuwe lijsttrekker. Bij de vorige drie gemeenteraadsverkiezingen was dat Jurgen van Houdt, maar de huidige wethouder heeft zich niet opnieuw voor het lijsttrekkerschap beschikbaar gesteld. Zijn opvolger heet Hadassa Meijer. De 42-jarige Enschedese zit sinds 2018 in de gemeenteraad, maar was tussen 2002 en 2008 ook al raadslid. In het dagelijks leven is Hadassa Meijer coördinator bij het Huis van Verhalen op Roombeek.

Hadassa Meijer 2 Ernst Bergboer
Hadassa Meijer, lijsttrekker van ChristenUnie Enschede
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.