Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Frank Peters: "Vier succesvolle jaren voor ProHengelo"

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Hengelo en Enschede op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In het kader van de 1Twente-verkiezingscampagne 'Ik Teken voor 80' bestoken we de lijsttrekkers van beide gemeenten met vragen. Deze keer in de rubriek Vragenvuur Frank Peters, van ProHengelo.

Meer dan vijf zetels

Voor de lijsttrekker en fractievoorzitter van ProHengelo waren het ‘vier succesvolle jaren’ in een coalitie met VVD, D66 en SP. Als Peters vooruitkijkt naar de gemeenteraadsverkiezingen dan denkt hij dat de partij straks méér dan vijf zetels haalt en mocht het zover komen dan wil hij met de huidige coalitie zeker een periode door.

In het belang van de stad

ProHengelo zegt te staan voor Hengelo. De partij bracht zelfs een eigen verkiezingskrant uit om dat duidelijk te maken. Peters vindt dat sommige raadsleden het belang van de stad weleens uit het oog verliezen. “Ik denk dat er mensen zitten die onnodig hard doordiscussiëren over iets wat niet in belang is van de stad en de discussie.”

““Ik denk dat er mensen in de raad zitten die onnodig hard doordiscussiëren over iets wat niet in het belang is van de stad.””

Doorontwikkelen binnenstad

Doorontwikkelen van de binnenstad was vier jaar geleden al één belangrijk speerpunt van ProHengelo. De partij was destijds voorstander van een Hijschkamer op het marktplein, maar zover kwam het uiteindelijk niet. “Ik vond dat echt een schitterend plan, maar als je nu vraagt of je het jammer vindt, dan zeg ik nee.” Peters constateert dat twee jaar corona niet goed zou hebben uitgepakt voor dat plan. “Die hal was voornamelijk gericht op horeca en cultuur. Ja, dan had je een hal twee jaar leeg gehad.”

Frank Peters 1 Ernst Bergboer
Beeld: Ernst Bergboer

Doeplein

Inmiddels wordt het marktplein aangepakt en wordt een nieuw plan ‘De Torenkamer’ uitgevoerd dat door co-creatie tot stand is gekomen. De gemeente heeft zoveel mogelijk inwoners betrokken en gevraagd om met ideeën te komen. Het marktplein wordt een doeplein met veel groen, water, bankjes, rooftopbar en een podium. “Er ligt nu een mooi plan voor de markt. We pakken het gehele gebied aan. Het wordt gezellig. Je kunt er verblijven. Ik ben wel tevreden met wat er nu ligt.”

“We moeten er naartoe dat Hengelo een goede verblijfstad wordt met goede lokale ondernemers en winkels ook op het gebied van mode.”

Verblijfstad

Het nieuwe marktplein en aanpakken van de omliggende straten moet het centrum een impuls geven. Peter denkt niet de Hengelo ooit de winkelstad wordt die het vroeger is geweest. “Ik denk dat Hengelo geen winkelstad meer is. We moeten er naartoe dat het een goede verblijfstad wordt met goede lokale ondernemers. Goede winkels ook op het gebied van mode, maar de functie winkelstad zijn we aan Enschede verloren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.