Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hanneke Steen-Klok (CDA Hengelo): "Zorg beter organiseren met minder aanbieders"

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Hengelo en Enschede op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In het kader van de 1Twente-verkiezingscampagne 'Ik Teken voor 80' bestoken we de lijsttrekkers van beide gemeenten met vragen. Deze keer in de rubriek Vragenvuur Hanneke Steen-Klok van CDA Hengelo.

Binnenstad

De fractievoorzitter van CDA Hengelo kijkt terug op vier succesvolle jaren in de oppositiebanken. Ondanks een college zonder het CDA in de periode 2018-2022 geeft Steen-Klok het stadsbestuur 'een zeventje' voor het werk dat de afgelopen jaren is verricht.

Gaat het over Hengelo, dan gaat het al snel over de binnenstad. Straten worden op dit moment onder handen genomen en krijgen dezelfde uitstraling als de Enschedesestraat met rode bestrating en goten van cortenstaal. De basis voor het plan voor de binnenstad werd jaren geleden gelegd door het CDA onder leiding van de toenmalige wethouder Marcel Elferink.

“Hengelo is een knooppunt van water, weg en spoor. We hebben heel veel kennis in huis en zijn echt van economische waarde voor Twente.”

2017

Dat de huidige collegepartijen nu goeie sier maken met uitvoering van de plannen 'is super balen' voor het CDA. "Nu lijkt het echt of het college hier heel hard aan heeft gewerkt, maar de plannen zijn al gemaakt in 2017, voordat dit college aantrad."

Heeft het huidige college er helemaal niets in betekent? “Jazeker, ze hebben het wel met voortvarendheid opgepakt, maar zo ingewikkeld was dat niet. Er lagen hele goede doordachte plannen en de gemeenteraad heeft de beslissingen genomen voor de financiering. Ze hebben het opgepakt en uitgevoerd. Dat is ook wat het college moet doen, maar de basis is eerder gelegd."

Steen-Klok vindt Hengelo een veilige stad om in te wonen, een stad met veel potentie. “We hebben een prachtige mooie infrastructuur. We zijn een knooppunt van water, weg en spoor. We hebben heel veel kennis in huis. Ik denk dat we echt van economische waarde zijn voor Twente, misschien wel meer dan Enschede.”

Hanneke Steen 1 Ernst Bergboer
Hanneke Steen (CDA Hengelo) wil de zorg beter organiseren met minder aanbieders.
Beeld: Ernst Bergboer

Belangrijke thema's

Het CDA vindt de energietransitie een belangrijk thema, maar ook de zorg staat hoog bovenaan de agenda. "Als we doorgaan zoals we nu doorgaan dan gaan we gewoon erg veel geld tekort komen om menselijke zorg te kunnen leveren. Daar maak ik mij wel zorgen over. Dat zijn geen dingen die je in de krant ziet, maar wel dingen die mensen echt voelen."

“Ik vind niet dat de gemeente meer geld in de zorg moet stoppen. We moeten het beter organiseren met minder aanbieders.”

Beter organiseren

De fractievoorzitter van CDA Hengelo geeft als voorbeeld de wachtlijsten in de jeugdzorg. "Ik vind niet dat de gemeente er meer geld in moet stoppen. We moeten het beter organiseren met minder aanbieders. We moeten de markt uitdagen om goeie diagnoses te stellen en er niet te lang mee te wachten. Als je dan lang moet wachten, vind ik ook dat we veel meer gebruik moeten maken van ervaringsdeskundigheid. Er zijn veel mensen die al eens hetzelfde hebben doorgemaakt en daar kunnen mensen die hulp nodig hebben, gebruik van maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.