Verkeer
Stuur appje
Zoek

VVD wil bouwen, bouwen, bouwen en camera's op onveilige plekken

De komende tien jaar wil de VVD 9000 nieuwe woningen in Enschede. Liefst meer. “Als je niet oppast heb je straks een generatie die niet aan een woning kan komen”, verklaart lijsttrekker Jeroen Diepemaat.

Veiligheid

Behalve over wonen gaat het partijgesprek met de VVD over veiligheid, want volgens Malkis Japan, nummer twee op de kieslijst, is er veel onveiligheidsgevoel in de stad. Zijn antwoord: op onveilige plekken cameratoezicht, meer blauw op straat, meer boa’s en als het moet de inzet van particuliere beveiligers.

Cameratoezicht

Over die camera’s zegt Malkis dat zijn partij niet van plan is om ze overal in de stad op te hangen. Dat doe je alleen op plekken waar de veiligheid in het geding is. Zoals bij de fietstunnels. “Als ik door een tunnel fiets met camera’s voel ik me veiliger”, verklaart hij. “Camera’s kunnen een prima middel zijn om het veiligheidsgevoel te verbeteren.

Wonen

Wonen inclusief energietransitie is het tweede thema waar de partij zich druk overmaakt. “Met die transitie moet je echt iets mee als je kijkt hoe de gasprijs explodeert. We moeten slimme oplossingen bedenken, omdat veel Enschedeërs in de penarie zitten”, zegt lijsttrekker Jeroen Diepemaat.

20220309 ITV80 partijgesprekken 1502 gast VVD Jeroen Diepemaat CLEAN
Beeld: 1Twente/Frank Bemthuis

Bouwen

Hij wijst op de duizenden woningen die de komende tien jaar in Enschede worden gebouwd. “Uit alle gesprekken die we met Enschedeërs voeren, komt dat onderwerp aan de orde. Ik ben bang dat mijn kinderen straks geen woning hebben, wordt veel gezegd.”

De VVD wil de woningen voor de eigen bevolking, want ‘als die geen woning kunnen vinden doen we het niet goed’, maar zijn geenszins van plan om de mensen die van buiten komen af te stoppen. De liberalen willen alle doelgroepen bedienen, maar denken vooral aan de jonge starters op de woningmarkt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.