Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Gastgezinnen Oekraïners wisselen ervaringen uit in Kulturhus Hasselo in Hengelo

Roesalka Johan Boonstra
Roesalkavoorzitter Johan Boonstra, die onlangs te gast was bij 1Twente Vandaag, zal de mensen welkom heten.
Beeld: 1Twente

Zaterdag 12 maart is de landelijke Dag van de Solidariteit. Die dag is er van 16.00 tot 18.00 uur een bijeenkomst in het Kulturhus Hasselo voor Oekraïners (onlangs gevlucht of al veel langer hier woonachtig), gastouders van Oekraïense vluchtelingen en mensen die overwegen om gastouder te worden. Ook sympathisanten zijn van harte welkom.

Tolken gezocht

De bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de Oekraïense zang- & dansvereniging Roesalka, Kristalkerk Hengelo en Kulturhus Hasselo in nauwe samenwerking met de stichting Twente voor Oekraïne. Burgemeester Sander Schelberg is bij de bijeenkomst aanwezig.

Het doel van de samenkomst is om potentiële gastgezinnen tips en ervaringen met elkaar te laten delen. Ook wil de organisatie Oekraïners die al langer in Twente wonen vragen om zich de komende tijd vrijwillig aan te bieden als tolk.

Sander Schelberg

Johan Boonstra, voorzitter van de Oekraïense zang- en dansvereniging Roesalka, zal de mensen welkom heten. Ook burgemeester Schelberg zal een en ander vertellen over hoe het staat met de vluchtelingen in deze regio en met name in Hengelo. Verder blijft er genoeg tijd over om met elkaar in gesprek te gaan en is er ruimte voor bezinning en een cultureel intermezzo.

Koffie, thee, hapje, en drankje worden gratis verzorgd. Kulturhus Hasselo staat aan de Henry Woodstraat 62 in Hengelo. Meer info via Johnny Dat, 06-11014788 of via [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.