Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Oproep aan alle Enschedese muzikanten: blaas mee voor Oekraïne

De orkesten van Enschede blazen weer en krijgen kleur op de wangen. De repetities worden bezocht en concerten gepland. En dan is het plotseling oorlog in Oekraïne. Voor de Koninklijke Enschedese Burgerharmonie de aanleiding om alle blazers, strijkers en slagwerkers op te roepen om op zondag 3 april 13.00 uur mee te doen aan een benefietconcert in de sporthal van de Universiteit Twente.

Gaaf concert

Voor Benjamin Groenewolt van de Koninkijke Enschedese Burgerharmonie kan het niet groot genoeg worden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. “Mijn doel is een gaaf concert neerzetten”, onderstreept hij. Het idee voor het benefietconcert voor Oekraïne ontstond bij de dirigent van de harmonie. “Wat dachten jullie ervan, vroeg hij. Goed idee, moeten we doen, was het antwoord van een substantieel deel van het orkest. Laten we maar proberen dat waar te maken”, schetst Groenewolt de aanzet tot het bijzondere concert.

De muzikant ziet om zich heen hoe moeilijk het is om na corona de muziekverenigingen weer op gang te krijgen, omdat niet alle leden weer aanhaakten. “Er vielen zieken weg, mensen verhuisden en de twijfelaars kwamen ook niet terug. Je merkte een constante uitstroom en weinig instroom. Laten we zeggen dat het vet van de botten is verdwenen.” Door het benefietconcert ontstaat volgens hem weer enthousiasme om met elkaar muziek te maken.

Vrije gift

Wat hem betreft mag iedereen die een instrument bespeelt, meedoen. Opgave kan via een formulier op KEBH.nl/benefiet. Zodra de opgave binnen is, krijgt de muzikant de muziekstukken thuisgestuurd. “We verwachten dat iedereen thuis oefent en de noten kent.” De repetitie is zondagmorgen en het concert begint om 13.00 uur in de sporthal van de UT.

Zijn oproep is niet alleen voor de muzikanten. Natuurlijk hoopt hij ook op veel bezoekers. “Kom maar gewoon binnen en doe mee”, roept hij op. De entree is gratis, maar de organisatoren hopen wel dat de concertbezoekers een royale vrije gift willen doen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.