Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Oekraïners kunnen nog niet in stadskantoor Hengelo vanwege gebrek aan beveiligers

Stadskantoor
De opvang van Oekraïense vluchtelingen in het voormalige stadskantoor aan de Hazenweg in Hengelo laat nog even op zich wachten.
Beeld: 1Twente

De opvang van Oekraïense vluchtelingen in het voormalige stadskantoor aan de Hazenweg in Hengelo laat nog even op zich wachten. Dat meldt de gemeente Hengelo. Volgens de gemeente zijn er niet voldoende beveiligers om de veiligheid te kunnen garanderen.

Opvang

Twee weken geleden werd bekend dat Hengelo vluchtelingen gaat opvangen in het voormalige stadskantoor. Het grote kantoorgebouw aan de Hazeweg moet flink onderhanden worden genomen om de komst van de vluchtelingen mogelijk te maken. Het was de bedoeling dat donderdag de eerste vluchtelingen hun intrek zouden nemen in het pand, maar dat laat nog even op zich wachten.

Beveiligers

Volgens de gemeente komt het door een tekort aan beveiligers. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn ze druk bezig met het regelen van de beveiliging: “Het is belangrijk dat we de veiligheid van de vluchtelingen kunnen garanderen. Daarom hebben we ervoor gekozen om nog even te wachten met het opvangen van de eerste Oekraïners”, aldus de woordvoerder.

Na het weekend

De ambtenaren van de gemeente Hengelo zijn druk bezig met het regelen van de beveiliging. Volgens de woordvoerder hoopt de gemeente na het weekend de eerste vluchtelingen te kunnen opvangen: “Het is de intentie om na het weekend open te gaan, maar we kunnen nog geen garanties geven.”

Leslokaal

Het is de bedoeling dat er 250 vluchtelingen worden opgevangen in het kantoorpand. De werkzaamheden om het pand geschikt te maken gaat onverminderd door. In het voormalig kantoorpand pal langs de A1 worden voor 250 mensen kamers gecreëerd door scheidingswanden aan te brengen, douches te realiseren en bedden te plaatsen. Op de vierde verdieping van het pand is zelfs een leslokaal ingericht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.