Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Stop Armoede 053 breidt uit: al 1735 huishoudens geholpen

door Yvet Driessen Een dag zonder telefoontjes, oftewel een Enschede zonder armoede. Dat is de grote droom van Evelien van Hattum. Zolang dit niet uitkomt, zal ze zo veel mogelijk mensen blijven helpen met haar stichting Stop Armoede 053. Inmiddels heeft ze er een nieuwe ruimte bij in wijkcentrum de Boei in de Pathmos. Hier verzamelt ze gedoneerde spullen die terecht komen bij de minder bedeelden van Enschede.

Hulpvaardig

Evelien voelde zich altijd al geroepen om klaar te staan voor de medemens. Vanuit haar eigen ervaring weet ze hoe het is om rond te moeten komen van twee tientjes in de week. Op jonge leeftijd gaf ze daarom haar zakgeld en loon uit aan buurtbewoners die wel een steuntje in de rug konden gebruiken. Sinds 2015 helpt ze met haar stichting momenteel zo’n 1735 huishoudens in Enschede door middel van donaties en sponsors. Mensen die het nodig hebben, kunnen via een Facebookgroep terecht bij donateurs en worden uitgeloot om spullen op te halen. Dit kan in de Boei en binnenkort ook in een nieuwe ruimte in Enschede Zuid.

Armoede

De nood in Enschede groeit met de dag. Elke dag komen er nieuwe hulpbehoevenden bij die vaak tussen wal en schip vallen bij de overheid. Ook zij moeten geholpen worden. Op locatie houdt Evelien een noodlijst bij. Dit zijn de mensen waarbij het extra van belang is dat ze snel hulp krijgen. De overige spullen komen op de Facebookpagina, waar mensen die wat kunnen missen ook artikelen kunnen aanbieden.

Donaties

Claudia van der Laan is één van de donateurs bij Stop Armoede 053. Ze weet dat haar spullen bij Evelien ook daadwerkelijk op een goede plek terecht komen en draagt daarom, samen met vele anderen, graag haar steentje bij met oude kleding, speelgoed, huiswaar en houdbaar voedsel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.