Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dit is er te doen in Hengelo tijdens Koningsdag

Koningsdag hengelo2019 1twente
Na twee jaar stilte is het eindelijk weer mogelijk om Koningsdag als vanouds te vieren.
Beeld: 1Twente

Na twee jaar stilte is het eindelijk weer mogelijk om Koningsdag als vanouds te vieren. De kleedjes kunnen weer van stal en de oranje hoedjes weer op. Maar wat is er allemaal te beleven in Hengelo?

Kleedjesmarkt

Koningsdag is niet compleet zonder de kleedjesmarkt. Na twee jaar corona kunnen de kleedjes weer van stal gehaald worden. Wegens de werkzaamheden in de binnenstad staan de kleedjes niet op de oude vertrouwde plek, maar zijn ze verhuisd naast het stadskantoor. Ook andere kramen met allerlei spullen staan verspreid door de binnenstad. Ook de zaterdagmarkt is te vinden bij De Telgen.

Prins Bernhardplantsoen

Voor een hapje en een drankje kun je deze Koningsdag terecht in het Prins Bernhardplantsoen. Vanaf twaalf uur zijn hier meerdere barretjes en foodtrucks aanwezig. Ook Paviljoen De Ontmoeting is gewoon geopend. In de middag en in de avonduren is er muziek: de Twentse band ENORM treedt onder andere op. Dit programma start vanaf 18.00 uur.

Oranjekermis

De Oranjekermis is een vast onderdeel van de oranjefestiviteiten. Naast de draaimolen en botsautootjes is de Booster ook van de partij. Nieuw dit jaar is een notenkraam en een hindernissenbaan. Je vindt de kermis op het Burgemeester Janssenplein en Thiemsbrug. De kermis blijft tot donderdag 5 mei in de binnenstad.

Sport

Hengelose sportverenigingen zijn ook present in de Hengelose binnenstad. Hier kun je meedoen met gastlessen van verschillende verenigingen. Zo kun je kennismaken met soft- en honkbal bij de HSV Giants en kun je meedoen met zumba met dansschool Dance Passion. Ook kun je schaken tegen een echte grootmeester bij schaakvereniging Minerva in de Wemenstraat.

Beckum

In Beckum zijn er ook allerlei activiteiten gepland. In het dorp is een Koningsplein ingericht. Sportvereniging TVO en dartclub Anti-Roos hebben een uitgebreid programma opgesteld. Zo wordt er een darttoernooi georganiseerd, is er een springkussen en kun je met graffiti spuiten. Ook is er, net als vorig jaar, een wandeltocht uitgezet. Tijdens de route kom je van alles tegen en kun je opdrachten uitvoeren.

Het hele programma is terug te vinden in de digitale krant van de Hengelose Oranje Vereniging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.