Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Gedurfd vermaak voor Hengelose kinderen die niet op vakantie gaan

Je uitleven op springkussens, iets moois schilderen of jezelf juist laten beschilderen: voor de Hengelose jeugd is er deze week van alles te doen tijdens de Vakantiespelen. Op vijf locaties kunnen de kinderen van maandag tot en met vrijdag terecht. We namen een kijkje bij de roofvogelshow in De Dichtersbuurt.

Roofvogelshow

Dinsdagmiddag werd er een spectaculaire roofvogelshow verzorgd door twee valkeniers in de Dichtersbuurt. Eén van de kinderen vertelt: “Ik vond het heel spannend, die grote vogels. Het was wel leuk, maar ik durfde er niet één vast te houden.” Waarop een ander kind aangaf juist helemaal níet bang te zijn: “Ik heb er wel één vastgehouden, ik vond het helemaal niet eng.”

icon_main_info_white_glyph

Vakantiespelen

De vakantiespelen zijn deze week op vijf verschillende locaties in Hengelo: in de speeltuin in de Hengelose Es, bij buurtcentrum De Tempel in de Kasbah, in de speeltuin in De Nijverheid, in de speeltuin van Tuindorp ‘t Lansink en in de speeltuin in de Dichtersbuurt. Medeorganisator Maikel: “We hebben voor verschillende locaties gekozen, zodat de kinderen die bij elkaar in de buurt wonen elkaar beter kunnen leren kennen. Daarbij, als je alles op één locatie in Hengelo organiseert, kan het voor sommige kinderen wat ver weg zijn.”

Leuke tijd

Ook de rest van de week is er van alles te doen in de Dichtersbuurt: “Donderdag hebben wij allemaal oud-Hollandse spelletjes en vrijdag hebben wij de Dichtersbuurt Got Talent”, vertelt Maikel. Op elke locatie in Hengelo zijn weer andere activiteiten. Zo is in De Nijverheid donderdagmiddag een dierenspeurtocht en in De Hengelose Es wordt er vrijdagochtend gebowld.

De vakantiespelen zijn ooit gestart als initiatief vanuit de gemeente Hengelo om kinderen die niet op vakantie gaan ook een leuke tijd te bezorgen. Aankomende zomervakantie zijn de spelen er weer: “We kijken er heel erg naar uit en zijn al druk bezig met de voorbereidingen”, laat Maikel weten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.