Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Organisatie vakantiespelen Dichtersbuurt Hengelo overdonderd door succes

Vakantiespelen dichtersbuurt 2022 foto 2 MAIKEL ZWEERS
Maar liefst honderd kinderen passeerden afgelopen zaterdag de poorten bij 't Noabershoes in de Vondelstraat om de laatste dag van de twee weken durende vakantiespelen mee te maken.
Beeld: Maikel Zweers

Tientallen enthousiaste kinderen passeerden afgelopen zaterdag de poorten bij 't Noabershoes in de Vondelstraat om de laatste dag van de twee weken durende vakantiespelen mee te maken. Vrijwilligers Maikel Zweers en Vanessa van der Liet van Vakantiespelen Dichtersbuurt kijken voldaan en met een trots gevoel terug: "Elke dag hadden we tussen de 50 en 75 kinderen binnen, met op donderdag een uitschieter van ruim 100!"

Broodje hotdog

Die donderdag was het thema New York street art. Dat bleek een heuse trekker. Maikel: "Er deden verschillende organisaties mee. Zo was er in de ochtend een graffitiworkshop en een skateboardclinic bij het station verzorgd door de Fresh Skateboard-school en in de middag was er streetdance van Dansstudio Move." Hij lacht: "Maar misschien was het wel het aangekondigde broodje hotdog van Ikea dat ons over dat aantal van honderd deelnemers heen hielp."

“Het succes van de vakantiespelen tijdens de afgelopen meivakantie zorgde ervoor dat we iets meer wilden en het nog beter wilden doen.”

Succesverhaal

"We begonnen de vakantiespelen met het idee dat het leuk zou zijn voor kinderen uit de buurt. We hielden rekening met twintig kinderen per dag. We hadden nooit gedacht dat het zo'n succesverhaal zou worden. Dit smaakt zeker naar meer."

Elke dag kende een ander thema en elke avond opnieuw werd 't Noabershoes volgens dat thema aangekleed. "Het was een hele uitdaging om elke avond eerst alles af te breken en vervolgens weer op te bouwen voor de volgende dag", aldus Maikel. "Het succes van de vakantiespelen tijdens de afgelopen meivakantie zorgde ervoor dat we iets meer wilden en het nog beter wilden doen. Zo maakten we een eigen logo, een eigen website en zorgden we voor een eigen identiteit die echt paste in de Dichtersbuurt."

Kinderen konden de afgelopen weken deelnemen aan een countrydansles, een ritje door Hengelo maken in een huifkar of lekker relaxed meedoen aan een yogales. Ook voor de oudere kinderen was er genoeg te beleven: van kratjes stapelen tot pijl en boog schieten en stormbanen trotseren.

Heel Hengelo

Ieder jaar worden er op verschillende plekken in Hengelo vakantiespelen georganiseerd. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen dan voor een klein bedrag deelnemen aan allerlei activiteiten. Daar waar het vooral bedoeld is voor wijkbewoners om bij elkaar te komen, gebeurt het ook steeds vaker dat ouders uit andere wijken ervoor kiezen om te 'shoppen' naar de leukste programmering elders in Hengelo.

Maikel: "Zo kregen we uiteindelijk kinderen van heinde en verre. Uit tal van andere wijken en zelfs uit Borne. Uiteindelijk gingen sommige van onze kinderen ook een dagje spelen op een andere locatie. Dat is juist leuk. Het is fijn dat er zoveel locaties zijn, waar deze vakantiespelen gehouden worden."

Vervolg

Ook in 2023 zijn er in Hengelo weer vakantiespelen. De eerstvolgende editie is tijdens de meivakantie. Van 1 tot en met 5 mei kunnen kinderen dan weer plezier maken op verschillende plekken in de stad.

Adelaar vogelshow pixabay
Lees ook
Gedurfd vermaak voor Hengelose kinderen die niet op vakantie gaan
Vakantiespelen dichtersbuurt 2022 foto 3 MAIKEL ZWEERS
Elke dag waren er de broodnodige rustmomenten.
Beeld: Maikel Zweers
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.