Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Plan voor 25 woningen op locatie van voormalig zalencentrum in Enschede

20220510 Assinkhof bouwplan
Een impressie van het nieuwe woonwijkje, met links op de voorgrond het voormalige zalencentrum Assinkhof.
Beeld: Gemeente Enschede

De Assinkhof: wie heeft er vroeger geen bruiloft gehad? Het in 2011 gesloten en al jaren leegstaande zalencentrum aan de Hengelosestraat krijgt definitief geen toekomst als horecagelegenheid. Een exploitant wil in en rondom het gebouw een woonwijkje bouwen.

Op 24 juli 2011 werd er voor het laatst een feestje gevierd in De Assinkhof. Daarna viel het doek vanwege 'economische omstandigheden'. Het aantal boekingen voor bruiloften en andere feesten liep terug. Na 104 jaar kwam er een einde aan een begrip op het Twekkelerveld in Enschede.

Lang is er gespeculeerd over de toekomst van het zalencentrum. Onder meer gingen er geruchten over de komst van een wokrestaurant, maar dat is er nooit van gekomen. In een exploitatieovereenkomst hebben de gemeente en de eigenaar van het complex afgesproken dat er 25 nieuwe woningen worden gebouwd.

Lees verder onder de afbeelding

20220510 Achterzijde Assinkhof terrein
De voormalige parkeerplaats van De Assinkhof ligt er tegenwoordig verlaten bij.
Beeld: Gemeente Enschede

Zo ontstaat er een nieuw woonwijkje tussen de Hengelosestraat, Uranusstraat en Noorderkroonstraat. Op de eerste impressiebeelden zijn 14 twee-onder-een-kapwoningen en 6 rijwoningen te zien. In het oorspronkelijke gebouw van De Assinkhof worden twee appartementen gevestigd en daar naast komt een nieuw gebouw met daarin drie appartementen.

Doorstromers

Het nieuwe buurtje krijgt het karakter van een hofje. De straatnaam, Op de Assinkhof, zal verwijzen naar het historische verleden van het terrein. De doelgroep van de woningen zijn mensen uit Twekkelerveld die in hun eigen wijk willen doorgroeien. Bijvoorbeeld huidige bewoners van sociale huurwoningen die op zoek zijn naar een koopwoning. Om de woningbouw mogelijk te maken moet het bestemmingsplan nog wel gewijzigd worden.

Newtonpark

Met de beoogde nieuwbouw op de locatie van De Assinkhof krijgt het aanzicht van de Hengelosestraat nog meer nieuwe impulsen. Op de plek waar eerder het ROC van Twente was gevestigd, gaat gebouwd worden door Trebbe. Op het braakliggende terrein - ook wel het Newtonpark genoemd - is plaats voor 94 woningen.

Newtonpark Google Earth
Lees ook
Trebbe bouwt bijna honderd woningen op voormalige ROC-locatie in Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.